Krónika

New Yorkban díjazták Sussex hercegét és hercegnéjét

Meghan és Harry a Robert F. Kennedy Ripple of Hope Award (Remény Hulláma Díj) díjátadóján vehették át az elismerést

Az Archewell Alapítványukon keresztül a faji igazságosság, a mentális egészség és más társadalmi hatású akciók terén végzett munkájukat ismerték el a díjjal, amely a kormányzat, az üzleti élet, az érdekérvényesítés és a szórakoztatás területén tevékenykedő példamutató vezetőket díjazza – írja a Windsor Krónikák.

New Yorkban díjazták Sussex hercegét és hercegnéjét
Sussex hercege és hercegnéje New Yorkban
Fotó: Windsor Krónikák

A díj korábbi díjazottjai között a találhatjuk többek között Joe Bidentt, Barack Obamát vagy Hillary Clintont is.

A színpadon az RFKHR elnökével, Kerry Kennedyvel (a néhai Robert „Bobby" Kennedy lányával) beszélgetve Harry a következőket mondta: „Őszinte leszek veled, Kerry, azt hittem, hogy csak egy randiestre megyünk a feleségemmel, ezért elég furcsának találtam, hogy 1500 emberrel osztozunk a termen. Mostanában nem nagyon mozdulunk ki, mert a gyerekeink még olyan kicsik, szóval ez teljesen váratlanul ért. De jó, hogy mindannyiótokkal együtt tölthetjük a randiesténket, úgyhogy köszönöm, hogy eljöttetek.”

Majd hozzátette: „Bobby Kennedy mondta: »Minden egyes alkalommal, amikor egy ember kiáll egy eszményért, vagy tesz valamit mások sorsának javításáért, vagy fellép az igazságtalanság ellen, a remény egy apró hullámát küldi szét«”.

A beszélgetést követően Kerry Kennedy egy Dianáról készült fotót ajándékozott nekik.

Az ünnepségen Harry és Meghan bejelentettek az alapítványuk, a The Archewell Foundation és az RFKHR új közös díját is, amely az Archewell Alapítvány Díja a Nemek Közötti Egyenlőségért a Diákfilmekben nevet kapta.

„Reméljük, hogy ezzel a díjjal a művészeti vezetés új generációját inspiráljuk, ahol a sokszínű, feltörekvő tehetségek platformot kapnak, hogy hallassák a hangjukat és elmondják a történeteiket – olvasható közzétett közleményben. – Az RFK Alapítvány és az Archewell Alapítvány értékei egybeesnek abban a közös hitünkben, hogy a bátorság a félelem felett áll és a szeretet a gyűlölet felett. Együtt tudjuk, hogy a remény hullámai a változás hullámaivá válhatnak.”

A díjátadót Alec Baldwin hollywoodi színész konferálta, és egy belépő akár 1 millió dollárba is került azok részére akik a hercegi pár asztalánál szerettek volna ülni.

A gálán virtuálisan jelentkezett be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is, aki az orosz invázió közepette tanúsított bátor vezetéséért kapta meg a Ripple of Hope-díjat.

Meghan az eseményen egy kifejezetten a számára tervezett fehér Louis Vuitton ruhát, valamint a néhai Diana walesi hercegné Acquamarine gyűrűjét viselte. A gyűrűt 2018 májusában, az esküvője napján tartott esti fogadáson láthattuk rajta először.

Harry és Meghan hatrészes Netflix dokumentumfilmjének első három része már elérhető online. A további három részt jövő hét csütörtökön, december 15-én teszik majd közzé.

Kapcsolódó írásaink