Belföld

Szellemi honvédőket díjazott a CÖF–CÖKA

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke, ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF–CÖKA szóvivője és a Regőczi Alapítvány vehette át a Civil Összefogás Fórum–Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) Szellemi honvédő díját csütörtökön Budapesten.

Szellemi honvédőket díjazott a CÖF–CÖKA
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Regőczi Alapítvány nevében Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumának elnöke, Áder János volt köztársasági elnök felesége vette át a díjat.

Az elismerésben évről évre olyan személyeket és szervezeteket részesít a CÖF–CÖKA, akik kiemelkedő munkát végeznek nemzeti érdekeink védelme, érvényesítése érdekben.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke a díjátadót megelőző sajtótájékoztatón bejelentette: a CÖF–CÖKA felszólítja az Egyesült Államokat és az Európai Tanácsot, hogy azonnal hívják tanácskozásra Ukrajna és Oroszország képviselőit az ukrajnai háború lezárása, a béke megteremtése érdekében.

Egyúttal javasolják, hogy a népfelség elve alapján kérjék ki az Európai Unió lakosságának véleményét arról, hogy békét vagy háborút szeretnének – tette hozzá Csizmadia László.

A sajtótájékoztatón bemutatták az Összefogunk című kötetet, amely 244 oldalon, 15 szerző közreműködésével, mintegy száz fényképpel mutatja be a CÖF–CÖKA 2009-es alapítása óta folytatott tevékenységét.

Németh Miklós Attila, a könyv szerkesztője arról beszélt, a rendszerváltást követő időszakban a társadalom szerveződését megnehezítette, hogy nem az értékek mentén alakultak a politikai pártok, hanem az emberek a pártokban keresték az értékeket.

Ugyanakkor a CÖF–CÖKA megalakulása, vagyis a „civilség” lehetőséget nyújt az értékteremtésre és ennek alapján az értékrend felépítésére a társadalom tagjai számára – fogalmazott.
A kötet a Méry Ratio Kiadó gondozásában látott napvilágot.