Belföld

Elfogadhatatlan a német és holland nyomásgyakorlási kísérlet

Ne zsarolják közvetlenül vagy közvetve Magyarországot! – szólította fel közösségi oldalán a német és holland képviselőket Orbán Balázs annak kapcsán, hogy mindkét országban semmibe veszik a hazánk és az Európai Bizottság között létrejött megállapodást.

Elfogadhatatlan a német és holland nyomásgyakorlási kísérlet
Nyilatkozatban utasította vissza az Országgyűlés a német és holland nyomásgyakorlást
Fotó: MH/Purger Tamás

„A Magyarországot már régóta megillető uniós források folyósítása érdekében hazánk az Európai Bizottsággal lefolytatott egyeztetéseknek megfelelően tizenhét vállalást tett, amelyeket mind maradéktalanul teljesített. A holland és a német parlamentek a kölcsönös tiszteletet semmibe véve mégis politikai nyomást próbálnak gyakorolni Magyarországra azzal, hogy a bizottságot a hazánkkal kötött kétoldalú megállapodás egyoldalú megszegésére »utasítják«. Mindez teljes mértékben elfogadhatatlan!” – szögezte le közösségi oldalán Orbán Balázs.

A miniszterelnök politikai igazgatója felidézte: az Országgyűlés tegnap nyilatkozatot fogadott el a Magyarországra irányuló politikai nyomásgyakorlás elutasításáról. „Hazánk elkötelezett az EU alapjául szolgáló értékek és a pénzügyi érdekeinek védelme mellett, amelyet a bizottságnak tett vállalások teljesítésével is bizonyított” tette hozzá, majd felszólította a német és a holland képviselőket, hogy ne zsarolják közvetlenül vagy közvetve Magyarországot! „Ahogy a magyar Országgyűlés sem szól bele más uniós tagállamok polgárainak életébe, úgy fordítva is ezt várjuk el más országoktól” – írta Orbán Balázs.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Húzós este az Országgyűlésben

ĀHuszonhat törvény- és öt határozati javaslatról, valamint egy politikai nyilatkozatról is döntöttek, illetve döntenek szerdán