Belföld

Koncz Zsófia: Ha bölcsődéket építünk, akkor jövőt építünk

Bölcsődét adtak át Halmajon

Átadták a 177 millió forintból felépített új bölcsődét szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Halmajon. Az eseményen Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára elmondta, 2010-hez képest több mint 80 százalékkal, 32 ezerről  59 ezerre növekedett a bölcsődei ellátást nyújtó férőhelyek száma Magyarországon.

Koncz Zsófia: Ha bölcsődéket építünk, akkor jövőt építünk
Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára, Bánné Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke, Zsírosné Molnár Ildikó intézményvezető, Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára, fideszes országgyűlési képviselő, Gergely Attila, a kivitelező cég vezetője és Tóth József polgármester a 177 millió forintból felépített új halmaji bölcsőde átadásán
Fotó: MTI/Vajda János

Ma már háromszor annyi településen biztosított ez az ellátás, mint tizenkét évvel ezelőtt – jelezte a helyettes államtitkár.

Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, a közel kétezer lelkes, a Hernád folyó mellett fekvő településen eddig nem működött bölcsőde, a mostani beruházással egy 14 férőhelyes, a mai elvárásoknak és előírásoknak megfelelő intézmény épült meg.

A térséget érintő infrastrukturális beruházásokról szólva az államtitkár elmondta, az M30-as autópályának az országhatárig történő megépítése gyakorlatilag az egész Hernád-völgyet „kinyitotta”, a 37-es főút Szerencsig történő négysávosítása pedig újabb mérföldkő a térség úthálózatának fejlesztésében.

A halmaji bölcsődére kitérve megerősítette, jelenleg háromszor annyi településen van ilyen intézmény, mint 2010-ben, ez pedig nagyon fontos üzenet a vidék és a jövő számára.

„Ha bölcsődéket építünk, akkor jövőt építünk, mindent a gyermekeinkért teszünk és azért dolgozunk, hogy a jövő nemzedékének jobb lehetőségei legyenek” – jelentette ki Koncz Zsófia.

Tóth József, Halmaj Fidesz–KDNP-s polgármestere az ünnepségen elmondta, az önkormányzat 2019-ben adott be pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Program kiírására, amelyen 177 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el a bölcsőde felépítésére és teljes berendezésére.

A 230 négyzetméter alapterületű, egy csoportszobás intézményben tizennégy gyermeket látnak el, a beruházás három új munkahelyet is teremtett.

Kapcsolódó írásaink