Belföld

Gulyás: Óriási bölcsőde- és óvodafejlődések történtek az utóbbi években

Az elmúlt 5-6 évben elvégzett bölcsőde- és óvodafejlesztések fontosságáról és mértékéről beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a főváros XXII. kerületében, egy minimális energiafelhasználású bölcsőde átadóünnepségén.

Gulyás: Óriási bölcsőde- és óvodafejlődések történtek az utóbbi években
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Hangsúlyozta: a kormány tevékenységének értékelésekor a legtöbb elismerést a családpolitika kapja, márpedig e területnek a családtámogatások mellett az intézményi háttér megteremtése is fontos eleme. Felidézte: mostanra csaknem 400 ezerre nőtt az óvodai helyek száma, a fejlesztések eredményeképpen a korábbinál 30 azázalékkal több bölcsődei hely áll rendelkezésre. Gulyás Gergely hozzátette, így a szülők döntésén múlik, hogy bölcsődébe adják-e gyermeküket.

Az államnak lehetővé kel tennie, hogy rendelkezésre álljanak azok az intézmények, amelyek a szülők számára a döntés szabadságát biztosítani hivatottak - hangoztatta a miniszter, kiemelve annak fontosságát, hogy a települések külső részein is hasonló közszolgáltatásokat vehessenek igénybe a szülők, mint a belvárosban.

Németh Zsolt (Fidesz), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, a térség, Budapest 18. választókerülete kormánypárti képviselőjelöltje azt emelte ki: példaértékű és egyedülálló műszaki koncepció valósult meg a 72 férőhelyes intézményben, amely minimális energiaigénnyel látja el feladatát.

Hangsúlyozta: az épület kialakításába a szülőknek és az itt dolgozó pedagógusoknak is beleszólásuk volt, a végeredmény pedig világos, a nevelési szempontoknak mindenben megfelelő bölcsőde lett, amelyben lehetőség nyílik arra, hogy a gyerekek minél több időt töltsenek a szabadban.

Németh Zsolt hozzátette: a kerületi önkormányzat szívén viseli az iskolát megelőző időszak gyerekintézményeinek sorsát, a családbarát kormányzat pedig jelentős támogatást nyújtott a beruházáshoz.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom