Belföld

Változik a forgalmi rend a Clark Ádám térnél

Módosított útvonalon közlekednek majd e hétvégén a Clark Ádám teret érintő buszok. A „pályaelhagyásnak” az az oka, hogy átépítik a Lánchíd budai végében lévő körforgalmat.

Változik a forgalmi rend a Clark Ádám térnél
Módosul a közlekedés
Fotó: MH

Változik a forgalmi rend a Clark Ádám térnél a körforgalom átépítése miatt – közölte csütörtökön a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel. Mint írták, a módosítás várhatóan szombaton 0.00 órától hétfőn hajnali fél ötig tart. Ez idő alatt a tér teljesen le lesz zárva az átmenő forgalom elől, így az Alagút irányából csak a Hunyadi János út felé lehet behajtani, míg a Lánchíd és a Fő utca térhez csatlakozó részei pedig zsákutcává válnak.

A lezárás miatt több autóbusz útvonala is módosul. A 16-osra a Clark Ádám téren a Hunyadi János út elején kialakított ideiglenes megállóhelyen lehet fel- és leszállni. A 105-ös a Gyöngyösi utca felé a Krisztina körúton közlekedik, az Apor Vilmos tér felé haladó 105-ös pedig az Attila úton jár majd.

A 916-os éjszakai busz az Uránia felé a Krisztina körúton, a Széll Kálmán tér felé pedig az Attila úton közlekedik. A 990-es Rákoskert felé a Halász utca és a Döbrentei tér között a budai alsó rakparton jár, a Normafa felé tartó 990-es pedig az Attila úton éri el a Széll Kálmán teret, és onnan Batthyány téri betéréssel közlekedik tovább.

Kapcsolódó írásaink