Belföld

A magyar baloldal az uniós pénzek befagyasztására szavazott Brüsszelben

Ismét saját országa ellen szavazott a magyar baloldal: az európai parlamenti szavazáson két képviselő kivételével mindannyian arra voksoltak, hogy Magyarország ne jusson hozzá az uniós forrásokhoz.

A magyar baloldal az uniós pénzek befagyasztására szavazott Brüsszelben
Dobrev Klára megszavazta az uniós források befagyasztását
Fotó: MH/Purger Tamás

Egy brüsszeli szavazáson igyekszik bosszút állni a magyar baloldal azért, mert 2022-ben nem sikerült megszereznie az ország vezetését. November 24-én arról szavazott az Európai Parlament, hogy megkapja-e Magyarország az uniós forrásokat. A testület 416 szavazattal, 124 ellenszavazat és 33 tartózkodás mellett úgy döntött, befagyasztja a forrásokat. Az eredmény név szerinti vizsgálatából kiderül, hogy a magyar ellenzéki képviselők közül a Ujhelyi István, aki korábban az MSZP színeiben politizált, most pedig függetlenként, valamint a momentumos Donáth Anna nem voksolt. A döntésről hivatalos állásfoglalás is született, amely szerint „a bizottság és a magyar kormány által megtárgyalt 17 intézkedés nem elegendő az EU pénzügyi érdekeit jelenleg fenyegető rendszerszintű kockázat kezeléséhez”.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: szégyen, hogy a magyar baloldali EP-képviselők azt akarják, hogy a magyarok ne kapjanak uniós forrásokat. Közölték ugyanakkor: a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja határozottan kiállt a magyar emberek érdeke mellett, és elutasította a Magyarországot, a magyarokat elítélő szöveget.
„Szégyenteljes, hogy a magyar baloldali ellenzéki képviselők ismét a magyarok érdekeivel ellentétesen, a Magyarországot elítélő szöveget támogatták” – fogalmaztak.
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője kiemelte: a baloldal által elfogadott szöveg nem kevesebbről szól, mintsem hogy politikai büntetésként mindenáron vegyék el a magyarok millióitól a jog szerint nekünk járó uniós pénzeket. A magyar baloldali képviselők teljes mellszélességgel azt támogatták, hogy vegyék el az uniós forrásokat a pedagógusok béremelésétől, a magyar önkormányzatoktól, a magyar kis- és közepes vállalkozásoktól, a kórházaktól, a közlekedés fejlesztésétől, a környezetvédelmi és energetikai beruházásoktól – hangsúlyozta.
Az EP-képviselő hozzátette: „Gyurcsányné árnyékminisztere, Molnár Csaba és Cseh Katalin, akik hogy minél jobban megfeleljenek az őket vastagon szponzoráló külföldi elvbarátaiknak, még előterjesztői is voltak a szövegnek, és az összes többi, a határozatot megszavazó magyar baloldali EP-képviselő megint a hazája ellen áskálódott, a honfitársaik ellen cselekedett. Ez szégyen” – írta.
„Mi, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja határozottan kiálltunk a magyar emberek mellett a vitában és szavazatainkkal elutasítottuk a Magyarországot, a magyarokat nyilvánvaló hazugságot alapján elítélő szöveget” – tette hozzá Deutsch Tamás.
 

Kapcsolódó írásaink

Deutsch: Ez szégyen!

ĀA magyar baloldali EP-képviselők azt akarják, hogy a magyarok ne kapjanak uniós forrásokat

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom