Külföld

Deutsch: Ez szégyen!

A magyar baloldali EP-képviselők azt akarják, hogy a magyarok ne kapjanak uniós forrásokat

Ma szavaztak az európai parlamentben a Magyarországnak járó uniós forrásokkal kapcsolatos szövegről – áll a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának lapunkhoz eljuttatott közleményében, amely kiemeli: a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja határozottan kiállt a magyar emberek érdeke mellett, és elutasította a Magyarországot, a magyarokat elítélő szöveget. Szégyenteljes azonban, hogy a magyar baloldali ellenzéki képviselők ismét a magyarok érdekeivel ellentétesen, a Magyarországot elítélő szöveget támogatták. A baloldal által elfogadott szöveg nem kevesebbről szól, mint hogy politikai büntetésként mindenáron vegyék el a magyarok millióitól a jog szerint nekünk járó uniós pénzeket – áll a közleményben.

Deutsch: Ez szégyen!
Deutsch Tamás, az Európai Parlament képviselője
Fotó: MH/Purger Tamás

Kiemelték: az Európai Parlamentben ismét Magyarországot nyilvánvaló hazugságok által elítélő szöveget fogadtak el, melyet az európai baloldal, köztük a magyar baloldal szavazataival támogatott. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője kiemelte:

„A baloldal által elfogadott szöveg nem kevesebbről szól, mintsem hogy politikai büntetésként mindenáron vegyék el a magyarok millióitól a jog szerint nekünk járó uniós pénzeket. A magyar baloldali képviselők teljes mellszélességgel azt támogatták, hogy vegyék el az uniós forrásokat a pedagógusok béremelésétől, a magyar önkormányzatoktól, a magyar kis- és közepes vállalkozásoktól, a kórházaktól, a közlekedés fejlesztésétől, a környezetvédelmi és energetikai beruházásoktól".

Hozzátette: „Gyurcsányné árnyékminisztere, Molnár Csaba és Cseh Katalin, akik hogy minél jobban megfeleljenek az őket vastagon szponzoráló külföldi elvbarátaiknak, még előterjesztői is voltak a szövegnek, és az összes többi, a határozatot megszavazó magyar baloldali EP-képviselő megint a hazája ellen áskálódott, a honfitársai ellen cselekedett. Ez szégyen!"

Mi, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja határozottan kiálltunk a magyar emberek mellett a vitában, és szavazatainkkal elutasítottuk a Magyarországot, a magyarokat nyilvánvaló hazugságok alapján elítélő szöveget – zárta közleményt a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja.

Kapcsolódó írásaink