Belföld

Rendkívüli energiaminiszteri tanács lesz Brüsszelben

Az Európai Bizottság javaslatai nem megoldják, hanem súlyosbítják a válságot

Sajnos az Európai Bizottság javaslatai nem megoldják, hanem súlyosbítják a válságot, a brüsszeli javaslatok ugyanis azt a veszélyt hordozzák magukban, hogy mind kőolajból, mind földgázból kevesebb lesz az európai piacon, így mindkét energiahordozó ára tovább fog növekedni – írta hivatalos közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Rendkívüli energiaminiszteri tanács lesz Brüsszelben
Szijjártó Péter
Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Holnap rendkívüli energiaminiszteri tanács lesz Brüsszelben, napirenden az európai energiaválság kérdéskörével – írta hivatalos Facebook-oldalán Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, sajnos az Európai Bizottság javaslatai nem megoldják, hanem súlyosbítják a válságot, a brüsszeli javaslatok ugyanis azt a veszélyt hordozzák magukban, hogy mind kőolajból, mind földgázból kevesebb lesz az európai piacon, így mindkét energiahordozó ára tovább fog növekedni.

Kiemelte, az elmúlt hónapokban nagyon sokat küzdöttünk azért, hogy az európai uniós intézkedések ne veszélyeztessék hazánk energiaellátásának biztonságát. Ma a magyar energiaipar legjelentősebb szereplőivel egyeztetjük a holnap Brüsszelben képviselendő álláspontot – írta.

Mindenki biztos lehet abban, hogy holnap sem járulunk hozzá semmilyen olyan intézkedéshez, mely kockáztatná Magyarország ellátásának biztonságát – olvasható a miniszter közösségi oldalán.

Kapcsolódó írásaink