Belföld

Még idén megállapodás születhet az EU-val

November 19-én kezdi meg a működését az Integritás Hatóság

Az Integritás Hatóságra vállaltuk a november 19-ei határidőt, ez meg is lesz. Hogy a bizottság utána milyen módon és mikor hozza meg a döntést, ez jórészt tőle és a tanácstól függ. Ezt mi nem tudjuk befolyásolni – mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a 24.hu-nak adott interjújában.

Még idén megállapodás születhet az EU-val
Navracsics Tibor
Fotó: MTI/Soós Lajos

Kisebb mértékben a Helyreállítási Alapban, nagyobb mértékben az operatív programokban vannak olyan intézkedések, amelyek részben a pedagógusok béremelését is magukban foglalják, az oktatási rendszer modernizációjával együtt – fogalmazott Navracsics Tibor a 24.hu-nak adott interjújában. A területfejlesztési miniszter hozzátette, ilyenek az eszközrendszer ellátása, intézményi korszerűsítés, és ennek része a pedagógusok béremelése is. 

A politikus kiemelte, az EU-val történő megállapodások aláírásáig nem tudnak pontos összeget mondani, hogy mekkora forrás kerülhet a pedagógusok béremelésére, de összességében körülbelül 1,5-2 milliárd euróról beszélhetünk.

Az interjúból az is kiderül, hogy Navracsics Tibor azért lépett át a KDNP-be, mert az a párt az Európai Néppárt tagja maradt. 

Kapcsolódó írásaink