Belföld

Az Év Kilátója idén a lillafüredi Zsófia-kilátó

Az emberek mindennapjainak könnyebbé tételéhez nagyban hozzájárul, ha többet mozognak és egészségesebben élnek – hangoztatta pénteken Lillafüreden Révész Máriusz. Az államtitkár közölte, idén az Év Kilátója címet a Zsófia-kilátó kapta meg.

Az Év Kilátója idén a lillafüredi Zsófia-kilátó
Csodálatos panoráma nyílik az új kilátóból
Fotó: Az Aktív Magyarország közösségi oldala

Egy friss felmérés szerint Magyarországon a lakosság háromnegyede saját bevallása szerint szabadidejében egyáltalán nem vagy csak ritkán mozog – hangoztatta pénteken Lillafüreden Révész Máriusz. A Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára az Év Kilátója címet elnyert Zsófia-kilátó emléktáblájának avatásán hangoztatta, a hazai halálozások csaknem egytizedéért a mozgásszegény életmód felelős.

Ezt felismerve kabinet kiemelt figyelmet fordít az aktív, egészséges életmód feltételeinek megteremtésére – mondta. Emlékeztetett, 2010 óta több mint száz kilátót építettek és újítottak fel idehaza, amelyek egy-egy túra céljaként ösztönzik a polgárokat a sétára. Hasonló okból biztosítottak jelentős forrásokat a kerékpárutak, vízitúra-megállóhelyek és turistaházak építésének, felújításának támogatására is.

Révész Máriusz hozzátette, az emberek mindennapjainak könnyebbé tételéhez nagyban hozzájárul, ha többet mozognak és egészségesebben élnek.

Kapcsolódó írásaink