Belföld

A pedagógusok béremelését egyedül a baloldal akadályozza

A kormány célja, hogy a  pedagógusok átlagbére 2025-re elérje a diplomás átlagbérek 80 százalékát

A kormány elkötelezett a pedagógusok bérének további emelésében, azt egyedül a baloldal akadályozza – írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyben reagáltak a pénteki országos pedagógus sztrájkra, illetve tüntetésekre is.

A pedagógusok béremelését egyedül a baloldal akadályozza
Minden eddiginél nagyobb pedagógusbér-emelés következhet
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A közleményben azt írják: a kormány elkötelezett a pedagógusok bérének további emelésében.

Megerősítették a kormányinfón elhangzottakat, amely szerint: minden eddiginél nagyobb pedagógusbér-emelés következhet, amint meglesz az uniós megállapodás.

Hozzátették: az a cél, hogy a pedagógusok átlagbére 2025-re elérje a diplomás átlagbérek 80 százalékát.

A mostani bérhez képest 2023-ban az eddig hazai forrásokból tervezett 10 százaléknál magasabb, csaknem 21 százalékos, 2024-ben 25 százalékos, 2025-ben pedig 29-30 százalékos lehet a béremelés mértéke.

Egyedül a baloldal az, amely folyamatosan akadályozza a pedagógusbér-emelést, hiszen Brüsszelben folyamatosan azon dolgoznak, hogy Magyarország ne kapja meg a hazánknak járó forrásokat, amelyek többek között a korábban tervezettnél magasabb pedagógusbér-emelést is fedeznék – írják a közleményben.

A KTK azt írta: „ezúttal is hangsúlyozzuk, hogy a törvényesen szervezett sztrájk a véleménynyilvánítás törvényes és következmények nélküli formája”.

Azokat a pedagógusokat, akik törvényes sztrájkban vesznek részt, retorzió nem éri. A baloldali állításokkal ellentétben semmiféle tömeges kirúgásról nincs szó, felmentésre eddig mindösszesen azon 5 pedagógus esetében került sor, akik többszörösen is jogszerűtlen munkabeszüntetésben vettek részt - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink