Belföld

Ha Gyurcsányékon múlik, nem lesz pedagógusbér-emelés

A kormány mindent megtesz a tanárokért

Miközben a Demokratikus Koalíció uniós képviselői azon dolgoznak, hogy Brüsszel minél több pénzt vonjon el az országunktól, a Fidesz–KDNP azért küzd, hogy végre megkapjuk a hazánknak járó összegeket, amelyek a pedagógusok béremelését is fedezik.

Ha Gyurcsányékon múlik, nem lesz pedagógusbér-emelés
Gyurcsány Ferenc (b) és párttársa, Barkóczi Balázs
Fotó: Facebook

A baloldal folyamatosan akadályozza a pedagógusbér-emelést, hiszen egyfolytában azért áskálódnak Brüsszelben, hogy Magyarország ne kapja meg a hazánknak járó forrásokat, amelyek többek között a további pedagógusbér-emelést is fedeznék – emelte ki közleményében a Fidesz. A kormánykoalíció szerint is emelni kell a tanárok fizetését, mint írják, ezen dolgoznak folyamatosan. „Az Országgyűlés már elfogadott számos olyan javaslatot, amelyek az uniós forrásokhoz történő mihamarabbi hozzájutást segítik elő, de ezek közül a baloldal egyiket sem támogatta. Ha Gyurcsányékon múlna, a pedagógusoknak eddig se és ezután sem lenne béremelés” – tették hozzá.

Korábban Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció „árnyékkormányának” oktatási és kulturális ügyekkel foglalkozó tagja bejelentette: a Gyurcsány-párt szerint összeomlott az állami oktatás, megalázóan alacsonyak a pedagógusbérek, „45 százalékos azonnali béremelést kell adni a tanároknak! Ez egy sokéves adósság, ezért van szükség ekkora emelésre, hiszen az elmúlt négy évben is jelentősen csökkent a négy éve is alacsonynak számító pedagógusbérek értéke, elég csak a hússzázalékos inflációra gondolni.”