Belföld

Karácsony Gergely ismét menekül a kínos kérdések elől

A főpolgármester nem siet tisztáznia magát a tiltott kampányfinanszírozás során felmerült összejátszások ügyében

A Fidesz–KDNP fővárosi képviselőcsoportja a közösségi oldalán osztotta meg azokat a baloldal és Karácsony Gergely számára kínos kérdéseket, amelyekre két hete hiába vár választ a főpolgármestertől.

Karácsony Gergely ismét menekül a kínos kérdések elől
Baloldaliak egymás közt – Korányi és Karácsony közös fotón
Fotó: Karácsony Gergely közösségi oldala

„Hallgat a dollárbaloldal. Két hete kérdeztük Karácsony Gergelyt a külföldről kapott kampánypénzek részleteiről, de ahogy a főpolgármestertől megszokhattuk az ilyenkor szokásos válasza a kínos hallgatás. Pedig Márki-Zay Péter nyilatkozatai alapján feltételezhetően tiltott kampányfinanszírozás valósult meg a baloldal, vagyis többek között Karácsony Gergely kampányában is. Hogy lehet az, hogy hőbörögnek, ha szerintük a kormány nem áll velük szóba azonnal, de jogos kérdések esetén megnémulnak?” – tette fel a kérdést a Fidesz–KDNP fővárosi képviselőcsoportja a közösségi oldalán.

„Miben és miért számít Karácsony Gergely továbbra is az amerikai luxuséletet élő Korányi Dávid szakértelmére? Hiszen Korányi Dávid, a Soros hálózathoz köthető Action for Democracy egyik vezetőjként csaknem kétmilliárd forinttal támogatta a baloldal kampányát. Mit tudott Karácsony Gergely az amerikaiak által folyósított pénzekről? Mi volt az ára annak, hogy tavaly Karácsony visszalépett Márki-Zay javára? A budapestiek továbbra is várják Karácsony Gergely válaszait!” – írták a kormánypártok a Facebookon. 

Kapcsolódó írásaink

Karácsony Gergely lemondott Budapestről

ĀA főpolgármester helyett beosztottjai próbálják meg oltani a tüzet, a politológus szerint ez azt mutatja, hogy válságkezelésből elégtelenre vizsgázott a városvezető

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom