Belföld

Kétmillió dolláros villát vásárolt Korányi Dávid

Karácsony Gergely barátja, tanácsadója a Soros-szervezetek által támogatott Action for Democracy elnöke, a baloldal kampányának egyik finanszírozója Connecticutban, a Soros-birodalom székhelyén vásárolt álomvillát kétmillió dollárért – tudta meg a Metropol.

Kétmillió dolláros villát vásárolt Korányi Dávid
Korányi Dávid a baloldal egyik kampányrendezvényén két telefonnal intézte az ügyeket
Fotó: Metropol

Korányi Dávid, aki korábban Bajnai Gordon táskahordozója is volt és számtalan Soros-szervezet munkatársaként és vezetőjeként is feltűnt, most connecticuti villára cserélte New York-i luxuslakását, tudta meg a Metropol.

Korányi neve már a választási kampány óta forog a magyar sajtóban. A korábban Karácsony Gergely tanácsadójaként is tevékenykedő Korányi volt az ugyanis, aki Márki-Zay Péter bukott miniszterelnök bevallása szerint a baloldal kampányát finanszírozta és irányította is az Action for Democracy nevű szervezetén keresztül.

A lap értesülései szerint Korányi szűk körben már jó ideje hangoztatta, hogy a New York-i nagyvárosi luxuslakásánál egy sokkal élhetőbb és biztonságosabb levegőjű villára vágyott.

A helyszínválasztás nem lehetett véletlen, hiszen Connecticut az országon belül köztudottan a Soros-birodalom egyik központja. Van kirendeltsége itt a Soros Found kockázati tőkealapnak, de itt élt Stanley Druckenmiller, Soros György egyik stratégiai főnöke is, akivel a spekuláns közösen küldte padlóra az angol fontot.

Egyébként itt található az a két irányítószám is, ahonnan évről évre a legtöbb bevételt realizálja az Egyesült Államok adóhivatala. Emellett a környéket, ahol Korányi most kétmillió dollárért, azaz közel 800 millió forintért vett villát, az FBI évről évre a legbiztonságosabbak között tartja számon.

Ezzel pedig Bajnai Gordon első embere, a baloldal egyik legbőkezűbb finanszírozója nemcsak a Soros-birodalomhoz közel helyezte székhelyét, de lényegileg az amerikai elitbe is bevásárolta magát.

Kapcsolódó írásaink