Belföld

Indul a botrány, az MSZP követeli, hogy Ujhelyi adja vissza EP-képviselői mandátumát

Vasárnap délután az MSZP úgy döntött, reagál Ujhelyi István kilépésére, nem is akárhogy. A párt szerint Ujhelyi nemrég még arról beszélt, hogy továbbra is elszántan küzd a párt sikereiért, most azt várják, hogy a politikus mondjon le EP-képviselői mandátumáról és fizesse vissza tetemes tartozását. 

Indul a botrány, az MSZP követeli, hogy Ujhelyi adja vissza EP-képviselői mandátumát
A kép illusztráció.
Fotó: MH

„Sajnálattal vettük tudomásul, hogy Ujhelyi István az MSZP nevének sikertelen megváltoztatása, a visszavont népszavazási kezdeményezése és a feladott pártelnöki ambíciója után úgy döntött, kilép a Magyar Szocialista Pártból” – indul a szocialista párt vasárnap délutáni közleménye, amelyben Ujhelyi István kilépésére reagálnak. Kiemelik:

Abból a közösségből, amelynek nemrég még azt ígérte, továbbra is aktív tagja lesz, és elszántan küzd a közös sikerekért.

Hozzátették, csalódva, de barátsággal gondolnak a politikusra, és jön a szokásos de. Azt írják,

Azonban – ahogy a mondás is tartja – a hosszú barátság alapja a pontos elszámolás. Arra kérjük Ujhelyi Istvánt, rendezze a szocialista párt felé az elmúlt években felhalmozott jelentős tartozását, egyben felszólítjuk, hogy adja vissza EP-képviselői mandátumát, amelyet a Magyar Szocialista Párttól kapott.

Kapcsolódó írásaink