Belföld

Október 1. az idősek világnapja

„Csak az a társadalom lehet egészséges, amelyik megbecsüli az időseit”

Ahogy egy család összegyűlik, és felköszönti a nagymamát, nagypapát a születésnapján, úgy gondolunk mi is ma megkülönböztetett szeretettel időseinkre – írta közösségi oldalán Fürjes Balázs.

Október 1. az idősek világnapja
Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár
Fotó: Facebook/Fürjes Balázs

A nagyszülőknek meghatározó szerepe van az unokák életében, ki ne emlékezne egy életen át a nagymama vasárnapi ebédjére, vagy amikor betegség idején vigyáztak ránk, babusgattak minket.

De idősekről való gondoskodás nem csupán a család kötelessége, az államnak legalább akkora felelőssége, feladata van benne! – fogalmazott az államtitkár.

A nemzeti-polgári kormány fontos célja, hogy megbecsülje az időseit, hogy „idősnek lenni” ne az otthon magányát jelentse, hanem közösséget, méltó körülményeket, színvonalas ellátást.

Korszerű idősotthonok építése, nyugdíjemelés, a 13. havi nyugdíj visszaépítése, nyugdíjprémium – folyamatosan segítjük idős honfitársainkat.

Persze teendő akad még bőven, de egy biztos: időseink ahogy eddig, úgy a jövőben is számíthatnak a kormányra.

Isten éltesse idős honfitársainkat, és köszönjük mindazt, amit az országért tettek és tesznek! –  zárta posztját az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink

Összeomlásban reménykednek Gyurcsányék

ĀNem támogatta a katát a baloldal, most krokodilkönnyeket hullatnak érte, de már a saját szavazóik sem bírják a szövegüket, a hétvégi választásokon ismét begyűjtöttek pár piros lapot. Nem sokat, csak ahány helyen elindultak – állapította meg Fürjes Balázs