Belföld

Folytatódik a haderőfejlesztés

Nem áll meg a magyar haderő fejlesztése. Sőt, inkább annak felgyorsításáról beszélt Szalay-Bobrovniczky Kristóf egy hadgyakorlaton.

Folytatódik a haderőfejlesztés
Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Remekeltek a Gidránok és a Leopardok
Fotó: MH/Purger Tamás

A haderőfejlesztés folytatódik az Oroszország elleni szankciók hatására kialakult globális gazdasági válság ellenére is – hangoztatta csütörtökön Szalay-Bobrovniczky Kristóf Hajmáskéren. A honvédelmi miniszter a Brave Warrior 2022 többnemzeti zászlóaljharccsoport által végrehajtott komplex harcászati gyakorlat végén tartott értékelésén aláhúzta, évekkel ezelőtt komoly munka kezdődött a technológiai megújulás érdekében. S ezen túl természetesen a korábbinál is több katonát szeretnénk hadrendbe állítani – fogalmazott.

A honvédelmi alapnak köszönhetően a fejlesztés folyamata fennmarad, és nem abbahagyjuk, hanem inkább felgyorsítjuk azt – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Jelezte, a nemzetközi hadgyakorlaton már részt vett és kiválóan szerepelt néhány új eszköz, amelyek a 21. századi magyar hadsereg gerincét fogják képezni. A miniszter példaként említette a Gidrán harcjárművet, illetve a Leopard harckocsit, melyek „hihetetlen erővel és magabiztossággal foglalták el a harcterületet”.

Kapcsolódó írásaink