Belföld

Fontos közútfejlesztés kezdődött meg Nógrádban

Letették a Nógrád megyei Bátonyterenyét elkerülő, új nyomvonalú út alapkövét – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. csütörtökön.

Fontos közútfejlesztés kezdődött meg Nógrádban
A város és a térség számára is fontos a megkezdett fejlesztés
Fotó: Nif.hu

A teljes fejlesztés Bátonyterenye átkelési szakaszának korszerűsítésével, felújításával, valamint egy új elkerülő út építésével és az északi–déli irányú összekötő út kialakításával valósul meg várhatóan 2024 elején. A munkálatokat követően jelentősen csökkenni fog a baleseti kockázat, a belterületi szakaszok forgalma és a belterületi környezetterhelés is, továbbá rövidebb idő alatt lehet majd megközelíteni a térség településeit – írták.

A közlemény szerint a beruházást a NIF Zrt. az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, hazai forrásból, 14,2 milliárd forint értékben valósítja meg. A kivitelezést a Colas Út Építőipari Zrt. és a HE-DO Építő Zrt. konzorciuma végzi. Felidézték, hogy az ITM 2021 elején adta ki a NIF Zrt. részére a Bátonyterenye–Kisterenye elkerülő út megépítésének feladatát, majd 2021 nyarán bővítette a műszaki tartalmat Bátonyterenye átkelési szakaszának korszerűsítésével és felújításával.

Kapcsolódó írásaink