Belföld

Navracsics: Amikor nem tárgyalunk, akkor az a probléma, amikor meg tárgyalunk, azt rögtön kapitulációnak állítják be

A területfejlesztésért felelős miniszter azt mondta az ATV reggeli műsorában, hogy 17 ponton kell Magyarországnak vállalásokat tenni, ebből az integritási hatóság létrehozása a legbonyolultabb.

Navracsics: Amikor nem tárgyalunk, akkor az a probléma, amikor meg tárgyalunk, azt rögtön kapitulációnak állítják be
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter
Fotó: MTI/Lakatos Péter

Navracsics Tibor az ATV Start Szigorlat című műsorában azt mondta, ha minden a terv szerint halad, 2023 elejére lehet megállapodás az uniós pénzekről – írta meg a mandiner.hu. A portál emlékeztetett rá, hogy az Európai Bizottság (EB) vasárnapi ülésén azt javasolta, a kohéziós alapon belül három operatív program forrásainak 65 százalékát függesszék fel, ennek becsült összege 7,5 milliárd euró, ami a magyar kohéziós pénzek nagyjából harmadát jelenti.

A kormány korábban 17 vállalást tett, most a Bizottság november 19-ig adott haladékot, hogy ezek teljesüljenek. Navracsics hangsúlyozta: az EB bejelentése egy fontos lépés abban, hogy a kondicionalitási eljárás vége felé lépjünk, és elismerte, Magyarország vállalásai alkalmasak arra, hogy kezeljük az aggályaikat, és a finisébe érhessünk a tárgyalássorozatoknak.

További részletek ITT.

Kapcsolódó írásaink