Belföld

Alapjogokért Központ: Dobrev Klára árnyékkormánya csak gyurcsányi trükk

Gyurcsány Ferenc az árnyékkormány-alakítás ceremóniájával ismét maga elé tolta feleségét

Az Alapjogokért Központ (AK) szerint Dobrev Klára árnyékkormánya is csak egy gyurcsányi trükk, amellyel Gyurcsány Ferenc vissza akar kapaszkodni a hatalomba.

Alapjogokért Központ: Dobrev Klára árnyékkormánya csak gyurcsányi trükk
Gyurcsányné Dobrev Klára
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Az AK hétfői Facebook-bejegyzésében arra reagált, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke a nap folyamán bemutatta árnyékkormányának tagjait, az árnyékminisztereket.

A bejegyzésben az áll: Gyurcsány Ferenc az árnyékkormány-alakítás ceremóniájával ismét maga elé tolta feleségét, aki megnevezte „a múlt embereit”, mások mellett Oláh Lajost, Varju Lászlót, Vadai Ágnest, Gy. Németh Erzsébetet, Bodnár Zoltánt és Komáromi Zoltánt.

A központ közleményében úgy fogalmaztak: Dobrev árnyékkormánya is csak egy „gyurcsányi trükk, amellyel Gyurcsány Ferenc és szervezett posztkommunista felvilága a túlélés érdekében vissza akar kapaszkodni a hatalomba”.

Úgy folytatták: Mindenki tudja, hogy „az újabb gyurcsányi hatalomgyakorlásból” mi következne. „Brutális megszorítások, fékevesztett adóemelések, az eredményes családpolitika lerombolása, a nyugdíjak csökkentése, nyílt politikai hazugságok, hatalmi visszaélések, hajbókolás Brüsszel föderalista, központosító akarata előtt, a titkosszolgálatok felhasználása a belpolitika manipulálásra és a demokratikus jogaink lábbal tiprása.” Hozzátették: „A magyarok ismerik ezt a világot, és nem kérnek belőle.”

Dobrev Klára árnyékkormányának emberei a múlt emberei, a múlt politikáját és a múlt reflexeit hordozzák, csak úgy cselekedhetnének a jövőben is, ahogyan a múltban – olvasható a bejegyzésben.

Kapcsolódó írásaink

Baljós árnyak

ĀDobrev Klára bemutatta „árnyékkormányának” tagjait. Listája tele van a múlt kísérteteivel.