Belföld

Nem kritikák miatt mondott le Süli János

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a paksi bővítésért volt felelős

A Magyar Közlöny kedd esti számából derült ki, hogy Süli János benyújtotta lemondását, és azt el is fogadták. Abból a közlésből azonban nem derült ki, hogy mi volt ennek az oka – írja az Index.hu.

Nem kritikák miatt mondott le Süli János
Süli János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium lemondott államtitkára a paksi bővítésért volt felelős
Fotó: MH

Csupán találgatások voltak a távozást illetően, sokan azzal hozták összefüggésbe, hogy az utóbbi hetekben már a kormánypárt politikusai is azt mondták, a projekt túl lassan halad.

Süli János az ATV-nek nyilatkozott röviden a lemondásáról. Azt mondta: az elmúlt hetekben őt ért kritikáknak nincs köze a lemondásához, és ezek őt nem is viselték meg. Hozzátette: elmúlt 66 éves, és paksi lakosként, illetve országgyűlési képviselőként van elég feladata, és ezáltal személyesen neki is elemi érdeke az, hogy a paksi beruházás megvalósuljon.

Süli János lemondása után – a Magyar Közlöny Hivatalos Értesítőjében írtak szerint – az államtitkársága meg is szűnik, és a jövőben a Paks 2 beruházás a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárának, Magyar Leventének a hatáskörébe kerül át – tudósított az Index.hu.

Kapcsolódó írásaink