Belföld

Schmuck Erzsébet és Ungár Péter lettek a társelnökök az LMP-ben

A két veterán baloldali politikust, Schmuck Erzsébetet és Ungár Pétert választotta meg társelnököknek az LMP kongresszusa szombaton Budapesten. A társelnökök biztosak abban, hogy a következő önkormányzati választáson nagyon sok képviselőt juttatnak majd a testületekbe.

Schmuck Erzsébet és Ungár Péter lettek a társelnökök az LMP-ben
Ungár Péter a Parlamentben
Fotó: MH / Hegedüs Róbert

Különösebb izgalmak és meglepetések nélkül zajlott le az LMP kongresszusa szombaton Budapesten. Mint a párt az eseményt követő sajtótájékoztatón közölte, a küldöttek Schmuck Erzsébetet és Ungár Pétert választották meg társelnököknek. Schmuck Erzsébet így meghosszabbítja korábbi megbízatását.

A párt közölte, titkárának a korábbi pártigazgatót, Angyal Károly Tibort választották meg. Egyúttal beszámoltak arról is, hogy további elnökségi tagként Szendefy Mária, Keresztes László Lóránt, Kreitler-Sas Máté és Tetlák Örs kapott bizalmat a kongresszustól.

Az érintetteknek két évre adott megbízást a tagság, így ez a kollektíva fogja levezényelni a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választásokat.

Ungár Péter a sajtótájékoztatón kitért rá, az LMP olyan ellenzéki környezetben van, ahol – mint fogalmazott – azt honorálják, hogy „minél többen, minél jobban orbánozzunk”, és arról beszéljenek, hogy mi rossz. Ezen a ponton jelezte, hogy ők alternatívát kívánnak mutatni.

Schmuck Erzsébet úgy vélte, hogy az éghajlatváltozással összefüggő problémák nemcsak a jövő nemzedékek életét teszik kockára, hanem már most nagyon komoly gazdasági károkat okoznak – írja az MTI. A társelnökök egyébként biztosak abban, hogy a következő önkormányzati választáson nagyon sok képviselőt juttatnak majd a testületekbe.

Kapcsolódó írásaink