Belföld

Vizet prédikáló borivók

Az Atlatszo.hu hírportál ismét önmaga előtt tetszeleg, és a Soros-féle szervezetek támogatásából éli kitartottnak minősíthető szerepét. Így tesz az Átlátszónet Alapítvány is, együtt hajtják zsoldosként tandembiciklijüket. Állítólag fő feladatnak tekintik a közpénz védelmét, ezzel szemben tipikusan a globalista pártérdekű elit szolgálatát látják el – írja keddi közleményében a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

Honlapjukon szolgáltatásaikat ajánlva, szó szerint kéregetnek éjjel meg nappal. Teszik ezt azért, hogy fontosságukat a hazai körökben is elhitessék. Törvényi előírás, hogy pénzügyi mérlegüket évente honlapjukon is megjelentessék. Ezt 2021 vonatkozásában eddig elsunnyogják – írja a kormánypárti civil szervezet.

Hozzáteszik: nem véletlen, ha megnézzük a két szervezet támogatóinak névsorát és adományaik nagyságrendjét. Látható, hogy tenyérből etetett kontraszelektált bértollnokok közösségét alkotják.

Átlátszónet Alapítvány 2021-re vonatkozólag:

– központi költségvetésből (közpénz) 31 850 000 Ft
– Open Society Institute 91 000 000 Ft
– magánérdekeltségű támogatás 4 200 000 Ft
– magánvállalat 225 000 Ft
Összesen: 127 275 000 Ft

Atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. 2021-re vonatkozólag:

– más gazdálkodótól 35 000 000 Ft
– Foundation Open Society Institute 34 000 000 Ft
– Sigrid Rausing Trust 37 000 000 Ft
– Sigrid Rausing Trust 2021-től 83 000 000 Ft
– magánvállalat 1 000 000 Ft
Összesen: 190 000 000 Ft

Átlátszó-érdekeltségek összesen: 317 000 000 Ft

Bőkezűek a finanszírozók. Megéri nekik, mert az átlátszók tálcán kínálják a csúsztatásokkal teli, legtöbbször hazugságokkal megspékelt jelentéseket, amelyeket aztán hivatkozásul használnak a magyar kormány támadásaihoz. Látva az anyagi érdekeltséget, az átlátszók úgynevezett oknyomozásánál felvetődhetnek nemzetbiztonsági problémák is.

Emellett olyan módszereket is használnak, amelyek esetében az érintett közösségeknek és egyéneknek a feltételezett gyanúsítások erkölcsileg sem elfogadhatók. Az állítást jól fémjelzi, hogy az Átlátszó főszerkesztő-helyettese azzal dicsekszik, hogy „beépült” a CÖF-CÖKA önkéntes szellemi honvédői közé, akik a Lengyel Függetlenségi Ünnepre utaztak.

Nem röstellt egy szobában lakni más utazóval (talán nem véletlen), eredeti célját elhallgatva. Honlapjukon most vidáman meséli a szellemi honvédők utazásáról hazudva, hogy éneklésre kényszerítették, sőt, kötelező szentmisén kellett részt vennie. Tehát a beépülő magyar Mata Harit, úgymond, kötelezték. Természetesen állításai nettó hazugságok.

A gazdálkodásukat tekintve feltételezhetjük, hogy például a más gazdálkodótól feltüntetett 35 millió forint származási helye akár a honlapjukon feltüntetett Benevityn átfuttatott adományokból származhat. Ez a külföldi adománygyűjtő nem köteles a hozzá érkező támogatások küldőit nevesíteni.

Mindenesetre az adományok lehetővé tették, hogy ügyvezetőjük fizetését a háromszorosára emeljék. Munkaadóik összetétele tükrözi, hogy az átlátszó konzorcium pártideológiai alapon a Soros-féle globalista nyílt társadalom eszméjét hirdetők csapata. Besúgás, magánnyomozók alkalmazása, feljelentések, ország kiárusítás – jól fizető lehetőség. Ezek után a félrevezetett civilektől pénzt tarhálni, pestiesen szólva, „nem semmi”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom