Belföld

Református nyári táborok a nehéz helyzetben lévő fiataloknak, családoknak

Kikapcsolódás közösségben

Nehéz anyagi körülmények között felnövő gyermekek, háború elől menekülő családok, valamint fiatal tehetségek számára is szervez nyári táborokat a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A civil szervezet évek óta meghirdeti Legyen mosoly minden hátizsákban! címmel tematikus adománygyűjtését, amelynek köszönhetően már több száz gyermek számára nyújthattak életre szóló élményeket az alapítvány munkatársai. Az idei tervek között szerepel három napközis tábor, ahová rászoruló családok gyermekeit várják, de lehetőség szerint idén is megtartanák a Nyilas Misi-ösztöndíjat elnyert fia­talok számára a tehetségek táborát.

„A négynapos tábor legfőbb célja, hogy a csapatépítő és szórakoztató programok segítségével valódi közösséggé kovácsoljuk az ösztöndíjas fiatalokat” – hangsúlyozta Bogát Enikő, a Magyar Református Szeretetszolgálat programvezető munkatársa. Hozzátette: a könnyed kikapcsolódás mellett nagy hangsúlyt fektetnek az önfejlesztő foglalkozásokra, továbbá a különleges tehetségükben való fejlesztésre is.

A táboroztatás időszaka egészen őszig tart, hiszen szeptemberben az alapítvány menekült családok számára szervez majd egyhetes készségfejlesztő tábort. A háború elől elmenekült gyermekek és szüleik számára szakemberek tartanak foglalkozásokat az átélt traumák feldolgozására és készségeik fejlesztésére, továbbá gazdag szabadidős programkínálat – filmezés, strandolás, közös kirándulás – is segíti a családok kikapcsolódását. Az adománygyűjtéshez a 1358-as adományvonal hívásával, az Adomany.jobbadni.hu oldalon online bankkártyás fizetéssel, valamint a szervezet CIB 10702019-85008898-51100005 (közlemény: „táborok”) bankszámlaszámára való utalással lehet csatlakozni.

Kapcsolódó írásaink

Folyamatosan érkeznek a menekültek Budapestre

ĀVonatokkal érkeznek az Ukrajnát elhagyni kényszerültek - Eddig mintegy 90 ezren lépték át a határt - Ingyen utazhatnak az ukrán állampolgárok a belföldi MÁV-járatokon+ GALÉRIA