Belföld

Hadházy a polgároktól kéreget

Nem tette le a képviselői esküt, a munkahelyére nem akar bejárni, de pénz azért kellene Hadházy Ákosnak: a szélsőbaloldali politikus most az emberektől koldul Facebook-oldalán, hiszen nem jár neki képviselői tiszteletdíj. 

Hadházy a polgároktól kéreget
A megválasztott képviselő még nem tette le az esküt
Fotó: Hadházy Ákos Facebook-oldala

Hadházy a közösségi médiában hatmillió forintot szeretne összegyűjteniaz emberektől. Zuglóban, ahol egyéniben nyert képviselői mandátumot, közben egyre elégedetlenebbek a lakosok, hogy olyan képviselőjük van, aki nem dolgozik.

Ráadásul Hadházy maga mondja el koldulós bejegyzésében, hogy a pénzt vidéki útjainak finanszírozására is fordítaná, vagyis láthatóan nem is akar többet foglalkozni Zuglóval.

Hadházy kis összegnek nevezte azt a hatmillió forintot, amit az emberektől kunyerál. Bejegyzésében azt írja: "Nem férek hozzá azokhoz a pénzügyi keretekhez, amelyek minden képviselőt megilletnek. Nem kell nagy összegekre gondolni, de korábban ebből tudtam fizetni az engem segítő kollégáimat, illetve ebből tudtam biztosítani a munkám egyéb feltételeit, ebből tudtam például eljutni távoli kis falvakba, vagy lekérni tulajdonilap-másolatokat, ügyvédeket megbízni stb. Ennek a munkának a folytatásához kérek most támogatást Önöktől! Ha sikerül összegyűjtenem erre a nyárra legalább hatmillió forintot [...]" - a végén pedig még a bankszámlaszámát is mellékeli, összegzi a poszt tartalmát az origo.hu.

Kapcsolódó írásaink

Novák Katalin Prágába látogat

ĀMegerősítettük elkötelezettségünket a V4 együttműködése iránt, mondta az államfő - Az utazásra férje is elkísérte a köztársasági elnököt