Belföld

A főpolgármester szerint az autósoknak az a jó, ha több a bicikliút

A  baloldali polgármester szerint annál jobb autózni, minél kevesebb hely van rá - legalábbis ez derül ki pénteki Facebook-posztjából.

A főpolgármester szerint az autósoknak az a jó, ha több a bicikliút
Közlekedési dugó Budapest belvárosában
Fotó: MH/Hegedűs Róbert

Karácsony Gergely bejegyzésében tudatta: a tavalyi évhez képest 38 százalékkal nőtt a biciklivel közlekedők aránya Budapesten. A főpolgármester ezután kifejtette, hogy „belegondolva”, az autósoknak is jó, ha több biciklis van az utakon.

Mindebből arra lehet következtetni, hogy Karácsony minél több bicikliutat akar, ami pedig azzal jár, hogy még több helyet venne el az autósoktól, mert szerinte ez így jó. 

„Minél többen ülnek nyeregbe, annál többen hagyhatják otthon a slusszkulcsot, így annál kevesebb lesz az autó az utakon, emiatt autóval is könnyebb lesz a haladás. Ez pedig az egész város érdeke” – érvelt posztjában Karácsony, aki szerint az autók száma 2008 óta jelentősen megnövekedett Budapesten, ráadásul további növekedés is várható.

Mindebből nyilvánvaló: nem azért bicikliznek többen, mert kevesebb az autós, tehát nem elvenni kellene a helyet az autósoktól, hanem biztosítani a megnövekedett autómennyiség számára szükséges utakat. Karácsony azonban ilyen következtetést nem vont le. 

Kapcsolódó írásaink