Belföld

Jakab Péter lemondásával próbálta megzsarolni a Jobbik elnökségét

Nem volt feszültségektől mentes a Jobbik országos elnökségének keddi ülése, sajtóinformációk szerint a nemrég tisztújításon átesett párt felső vezetésében most újra többségbe kerültek az elégedetlenkedők.

Jakab Péter lemondásával próbálta megzsarolni a Jobbik elnökségét
Jakab Péterrel egyre többen elégedetlenek a párton belül is
Fotó: MH/Katona László

Az elnökség egy része megelégelte, hogy a botrányos választási eredmény után mit sem változott a párt egyszemélyes vezetési rendszere, ezalatt nem is Jakab Pétert elnöki tevékenységét, hanem Molnár Enikő kabinetfőnök befolyását értik. 

A jelek szerint Molnár Enikő a mindenkori elnökség megkerülésével hoz egyszemélyi döntéseket, melyekről a pártvezetés tagjait csak utólag értesítik. 

A keddi elnökségi ülésen már az elégedetlenek kerültek többségbe, és egy olyan működési szabályzat életbe léptetését javasolták, amelynek értelmében az elnökségi üléseken nem lehet jelen sem Molnár Enikő, sem pedig Németh Zsolt informatikai vezető, akit Szabó Gábor választmányi elnök jobbkezeként tartanak számon – értesült a Magyar Nemzet. 

Az indulatok akkor eszkalálódtak, amikor Jakab Péter a lemondásával igyekezett megzsarolni a teljes elnökséget. 

A Magyar Nemzet cikkében emlékeztet rá: a zsarolás nem idegen módszer sem Jakab Pétertől, sem Molnár Enikőtől.  Jakab Péter és kabinetfőnöke a mai napig azzal próbálnak párton belüli szövetségeseket szerezni, hogy az általuk pufferhelyeknek nevezett mandátumok betöltését ígérgetik egyes jobbikosoknak. 

Kapcsolódó írásaink