Belföld

Cigánygyűlölő szervezkedés a Jobbikban

A cigányság visszaszorítása Szegeden, a cigányság által „elfoglalt terek" visszaszerzése és a „magyar faj" ügyének képviselete volt a szegedi Jobbik (azaz a DK fasiszta tagozatának) Élettér Munkacsoport nevű szerveződésének célja egy erről szóló prezentáció szerint.

Cigánygyűlölő szervezkedés a Jobbikban
Komjáti Zoltán László, a Jobbik szegedi szervezetének elnöke
Fotó: Facebook

Komjáti Zoltán a hat baloldali párt támogatásával lesz az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltje a június 26-i időközi választáson. Komjáti a Jobbik szegedi elnöke, és már a 2019-es önkormányzati választáson is elindult Szeged város 1. számú választókerületében, de kikapott a kormánypártok jelöltjétől, Mihálffy Bélától. 

Mint lapunk megírta, Komjáti Hitlert éltette Facebook-oldalán.

Az Origo cikkéből kiderül, nem csupán ennyiről van szó a szegedi Jobbik háza táján.

Tóth Péter, a Jobbik volt megyei elnöke töltötte fel azt a prezentációt, ami a Jobbik egyik munkacsoportjának ideológiáját, céljait és struktúráját mutatja be.

Részlet a jobbikos prezentációból
Részlet a jobbikos prezentációból
Fotó: Origo

Az előadásból kiderült, hogy a szerveződés céljai a cigányság visszaszorítása Szegeden, a cigányság által „elfoglalt terek” visszaszerzése és a „magyar faj” ügyének képviselete.

A szerveződés az Élettér Munkacsoport nevet kapta, amely – a csoport céljait tekintve – minden bizonnyal Hitler élettérrel kapcsolatos elméletére utal.

Az élettér, németül Lebensraum, egy német geopolitikai fogalom, amelyet Hitler annak a teóriájának keretében használt fel, amely szerint Németország sorsa az, hogy uralmat gyakoroljon a Kelet felett, vagyis

Az élettér kifejezés azt sugallja, hogy az árja fajnak misztikus joga van arra, hogy uralkodjon a körülötte lévő többi országon.

A Jobbik munkacsoportjának efféle elnevezése tehát erőteljesen rasszista hangot üt meg, amit ráadásul Komjáti Zoltán, a Jobbik szegedi elnöke büszkén hirdetett a ruháján is.

Komjáti Zoltán, a Jobbik szegedi elnöke büszkén hirdetett a ruháján is az Élettér csoportját
Komjáti Zoltán, a Jobbik szegedi elnöke büszkén hirdetette a ruháján is az Élettér csoportját
Fotó: Origo

A prezentáció arra is kitér, hogy létrehozzák az Életünk tere Egyesületet, és szorosan együttműködnek a Jobbik pártszervezetével is.

Kapcsolódó írásaink