Belföld

Karácsony ragaszkodik a budapesti közlekedés megbénításához

A főpolgármester bejelentette, hogy a budapestiek többsége támogatja a pesti alsó rakpart autómentesítését, ezért folytatni fogja esztelen vízióját, ami egész Budapestet forgalmi káoszba taszítaná - írta meg a Fidesz-KDNP fővárosi Képviselőcsoport.

Karácsony ragaszkodik a budapesti közlekedés megbénításához
Karácsony ragaszkodik a budapesti közlekedés megbénításához
Fotó: MH/Török Péter

A főpolgármester felmérése nem túl meggyőző: szerinte a budapestiek 49 százaléka támogatja az autómentesítést 43 százalékkal szemben - azonban a csalóka diagramot megnézve kiderül: valójában csak 17 százalék adná át teljesen a gyalogosoknak a rakpartot, ami messze van a széleskörű társadalmi konszenzustól.

Több felmérés bizonyítja Karácsony bejelentésének ellenkezőjét, és a szakma sem áll a tervei mellett: a Magyar Autóklub elutasítja az ötletet, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara pedig az itt működő vállalkozások érdekében indít online konzultációt.

Karácsony kampányígéretei ellenére továbbra is elzárkózik a széleskörű társadalmi egyeztetés elől, ahhoz ragaszkodik, hogy saját vízióit kövesse a budapestiek akarata helyett - jelentette ki a Fidesz budapesti szervezete.

Az index.hu online szavazásán cikkünk megírásáig 30 ezren nyilvánítottak véleményt a témában
Az index.hu online szavazásán cikkünk megírásáig 30 ezren nyilvánítottak véleményt a témában
Fotó: Index

A főpolgármester ráadásul súlyos szakmai kérdésekre sem adott még megfelelő választ:

  • Hová terelné Pest északi-déli irányú közlekedését?
  • Hogyan csökkentené a budapesti autóforgalmat?
  • Hogyan oldaná meg, hogy a Belvárosban élők számára ne legyen elviselhetetlen a zaj- és légszennyezés a rakpartról a belső utcákba terelt forgalom miatt?

Megtévesztő grafikonok helyett valódi konzultációt, árokásás helyett kompromisszumokat várunk Budapest főpolgármesterétől - zárták bejegyzésüket. 

Kapcsolódó írásaink

Elszaporodtak Karácsony méhlegelői

ĀA tavasz beköszöntével ismét elszaporodtak a gyomnövények Budapesten, azonban a város lakói ebben az évben sem számíthatnak ezen területek rendezésére

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom