Belföld

Közel kétmilliárdos forrásból újul meg a felsőoktatás képzési szerkezete

Megújul a felsőoktatás képzési szerkezete, 1,8 milliárd forintos kormányzati forrásból - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten.

Közel kétmilliárdos forrásból újul meg a felsőoktatás képzési szerkezete
Hankó Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára A felsőoktatási képzések ágazati modernizációja című projekt budapesti nyitórendezvényén 2022. május 10-én
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Hankó Balázs A felsőoktatási képzések ágazati modernizációja című projekt nyitórendezvényén közölte, hogy a képzéseket gyakorlatiasabbá, rugalmasabbá, a munkaerőpiaci fókuszúvá, a szakindítást és szaklétesítését gyorsabbá kívánják tenni.

Elmondása szerint az oktatási kormányzat ennek kialakítására szövetkezett konzorciumi partnereivel, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottsággal (MAB), a Magyar Rektori Konferenciával, az Oktatási Hivatallal és a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft.-vel.

Kapcsolódó írásaink

Megint a technikum lett a befutó

ĀA megújult szakképzésből a gazdasági szereplők elvárásai szerinti tudással és gyakorlati tapasztalattal felvértezve kerülnek ki a magyar fiatalok

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom