Belföld

Dupla fizetés, nulla munkával - ez a momentumos módi?

Az újbudai Fidesz elnöksége, valamint az újbudai önkormányzat Fidesz-KDNP frakciója felszólítja Orosz Annát, Újbuda momentumos alpolgármesterét és Bedő Dávid momentumos önkormányzati képviselőt, hogy ne éljenek vissza az országgyűlési választásokon rájuk voksoló emberek és az újbudai polgárok bizalmával - olvasható az újbudai Fidesz lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Dupla fizetés, nulla munkával - ez a momentumos módi?
Orosz Anna két helyről kapja a fizetését
Fotó: Facebook/Orosz Anna

A közlemény emlékeztet: Orosz Anna és Bedő Dávid május 2-án, az Országgyűlés alakuló ülésén letették esküjüket, innentől kezdve képviselői munkájukért javadalmazást kapnak, amiért elsősorban dolgozniuk kellene, nem pedig tudatosan bojkottálni a munkahelyükön való megjelenést.

„Erre kötelezné őket a választóiktól kapott felhatalmazás, a nekik megszavazott bizalom. Továbbá – miután már nem önkormányzati feladataikra koncentrálnak – kötelességük lenne a kerületi tisztségeikről azonnali hatállyal lemondani, amely egyben az elnyert parlamenti mandátum kapcsán fennálló összeférhetetlenség megszüntetését is jelenti. Erre a törvény 30 napos türelmi időt ad számukra, de milliós önkormányzati fizetésük, tiszteletdíjuk és költségtérítésük a kerületnek most már csak felesleges kiadással jár, ugyanazért a munkáért két helyről is fizetést vesznek fel” - írta az újbudai Fidesz, amely emiatt felszólítja Orosz Annát és Bedő Dávidot, hogy ne használják ki a kiskaput, ne várják meg a 30 nap lejártát, hanem azonnali hatállyal szüntessék meg az összeférhetetlenséget és a jogtalanul felvett fizetésükkel ne terheljék Újbuda költségvetését. 

Az újbudai Fidesz emellett felszólította László Imre polgármestert, hogy ne engedjen a koalíciós zsarolásnak: Orosz Anna helyére ne válasszanak negyedik alpolgármestert. 

„Az előző ciklus idején bebizonyosodott, hogy mindössze két alpolgármesterrel a jelenleginél hatékonyabban is működött a kerület. Az alpolgármesteri helyek megduplázásának költsége eddig elérte a 100 millió forintot, így az újbudai emberekkel fizettették meg a koalíciós pártok javára osztogatott állásokat. Úgy látjuk, hogy az így megspórolt több tízmillió forintos összegnek lenne helye a kerületben. A baloldali szivárványkoalíció az így megtakarított pénzt fordíthatná például az itt élő családok támogatására, óvodapedagógusok vagy orvosok, szociális dolgozók megbecsülésére, a leromlott állapotú közterületek rendbehozatalára vagy akár az Ukrajnából menekülni kényszerülő emberek megsegítésére” - zárul az újbudai Fidesz közleménye.

Kapcsolódó írásaink