Belföld

Helyi ámokfutó lett Gyurcsány kegyvesztett kapitányából

„Hódmezővásárhely polgármesteréből a katasztrofális vereség kihozta a legrosszabbat”

Jelenleg nincs demokrácia – állapította meg ismét Márki-Zay Péter, de vélhetően Hódmezővásárhelyen szerezte tapasztalatait, ahol éppen saját szája íze szerint alakítja át a polgármesteri hivatalt, és a képviselő-testületi döntéssel szembemenve számolt le szocialista alpolgármesterével.

Helyi ámokfutó lett Gyurcsány kegyvesztett kapitányából
Márki-Zay politikai bosszút áll szocialista alpolgármesterén
Fotó: MH/Török Péter

„Találjuk meg együtt az ellenállás azon formáját, amellyel egyrészt nyilvánvalóvá tesszük belföldön és külföldön egyaránt, hogy jelenleg nincs demokrácia Magyarországon, másrészt felkészülünk arra, hogy egyszer újra eljön a szabadság” – írta Facebook-oldalán pátoszosan a hódmezővásárhelyi polgármester tegnap a kora reggeli rendkívüli testületi ülés után, amelyen folytatta az előző nap elkezdett városházi leszámolást, nyilván a demokrácia és a szeretetország építése jegyében.

Amint arról a Promenad24.hu helyi portál beszámolt, Márki-Zay Péter pénteken elfogadott indítványai átszervezik a polgármesteri hivatalt, a jegyzői irodát feldarabolják, onnan az informatikát – ahol többek között a Márki-Zay országos politikai kampányában is dolgozó munkatársak vannak – a polgármesteri kabinet, tehát a bizalmi ember, Kis János kabinetvezető és Márki-Zay alá rendelték. Vagyis ezután a hivatal és a vásárhelyiek számára átláthatatlanul végezhetik majd tevékenységüket a városi pénzen fizetett informatikusok – mutatott rá a portál, megjegyezve, az is kiderült, hogy két embert elbocsátanak a hivatalból.

A csütörtöki botrányos ülésről megírtuk: a városvezető javaslatot tett Hódmezővásárhely szocialista alpolgármesterének, Kis Andreának a leváltására, ám leszavazták, ezután bejelentette, elvonja Kis Andrea feladatköreit, illetve csökkenti tiszteletdíját (havi egymillió forinttal). A Fidesz–KDNP helyi képviselője, Cseri Tamás közölte, a városi vezetők egymás közti leszámolásában nem kívánnak részt venni, ezért a kormánypárti frakció tagjai kivonultak a napirend tárgyalásáról. Kicsinyes, ostoba és alantas politikai bosszút áll Márki-Zay Péter, méltatlan módon leszámol az egyik olyan szövetségesével, akinek annak idején az első polgármesterré választását köszönheti – értékelt Cseri. A tegnapi ülésen sem jelent meg frakciójuk, jelezték, hogy távol maradnak a „vendettától”.

A testület balliberális többségének csütörtöki, illetve pénteki döntései értelmében pofátlanul magas csúcsgázsi jár a város vezetőinek – írta a Promenád24 –, Márki-Zay Péter fizetése január elsejéig visszamenőlegesen bruttó 1,3 millió forintra nő, amelyhez 195 ezer forint költségtérítés kapcsolódik, így a polgármester havi másfél millió forintot keres, vagyis harminc százalékkal emelkedett a bére. Szabó János alpolgármester fizetése bruttó 1 millió 170 ezer forint plusz 175 500 forint költségtérítés, Berényi Károly társadalmi megbízatású alpolgármester pedig havi 390 ezer forint plusz 58 500 forint költségtérítést kap kézhez.

Cseri Tamás közösségi oldalán úgy értékelt: „Hódmezővásárhely polgármesteréből a katasztrofális választási vereség kihozta a legrosszabbat, acsarkodva mar el maga mellől bárkit, akiben riválist vagy egyszerűen olyan embert lát, akinek még van önálló véleménye. Csak a korlátlanul lojális, szervilis kiszolgálók maradhatnak, akik számára ő a messiáskapitány, az Isten által kijelölt politikai vezető.”

Korábban a képviselő felidézte: amikor négy évvel ezelőtt elrajtolt a városban Márki-Zay politikai pályája, indult egy Facebook-oldal is Vásárhelyiek a változásért néven, ahol válogatott rágalmakkal, csúsztatásokkal, hazugságokkal hergelték az embereket az akkor még fideszes képviselő-testület, illetve a Fidesz helyi szimpatizánsai ellen. Később véletlenül kirakott képernyőképek, majd konkrét beismerések után kiderült, hogy az oldalt Márki-Zay Péter indította el, az egyik lánya barátjával és Kis Andrea alpolgármesterrel közösen.

A lelepleződés után le is lassult az oldal, uszító szerepe megszűnt, hiszen névtelenségük elvesztése után már perelhetők lettek volna az üzemeltetők – idézte fel Cseri. Hozzátette: „a tetszhalott állapot néhány hónapja véget ért, az oldalt átvette Márki-Zay egyik képviselőjének felesége, és ott folytatódott minden, ahol másfél éve abbamaradt”, a kormánypártiakat csahos ebekként, talpnyalókként, trágyafogyasztókként emlegetik.

Kapcsolódó írásaink

Jósként is megbukott Márki-Zay Péter

Ā„Szellemileg üresek, megoldási javaslataik nincsenek, hiszen még a valós problémákat sem ismerik fel, marad a riogatás. Nem véletlen, hogy a választók nem kértek belőlük”