Belföld

Munkatársai harmadát kirúgta az állítólag pénzügyileg stabil MSZP

Megalakult az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja, a szocialista képviselők a posztot eddig is betöltő Tóth Bertalant választották frakcióvezetőnek - közölte az ellenzéki párt csütörtökön közleményben.

Munkatársai harmadát kirúgta az állítólag pénzügyileg stabil MSZP
Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan
Fotó: MH

A tájékoztatás szerint Tóth Bertalant, aki az MSZP társelnöke is, a frakció tagjai egyhangúlag választották meg. A közlemény szerint a frakcióülésen döntés született arról, hogy a szocialista frakció részt vesz az Országgyűlés hétfői alakuló ülésén, és döntés született arról is, hogy a frakció tagjai részt vesznek a parlamenti bizottsági munkában is.

Munkatársai harmadát meneszti az MSZP

Magyar Nemzet információ szerint, a frakciólétszámmal arányosan, azaz harmadával csökken az MSZP alkalmazottainak, tanácsadóinak és egyéb munkatársainak száma. A pártot érintő „fájdalmas leépítéseket„ Tóth Bertalan távozó társelnök jelentette be, aki állítása szerint vezetése alatt stabil pénzügyi viszonyokat teremtett a pártban Mindeközben az MSZP másik társelnöke, Kunhalmi Ágnes arról beszélt, hogy a választási kampányban külföldi tanácsadók erőltették a putyinozást, ami szerinte hiba volt, mert a békére és a szociális ígéretekre kellett volna helyezni a hangsúlyt.

Önellentmondásos választ adott Tóth Bertalan az ATV-ben arra, hogy miért nem indul újra az MSZP társelnöki posztjáért, noha frakcióvezetőként továbbra is a frontvonalban marad. Magyarázata szerint pártja egyrészt lényegesen kevesebb állami támogatásban részesül, másrészt nagyon sok elszámolnivalójuk van a közös ellenzéki kampány, illetve az Állami Számvevőszék felé.

”Ezt a négy évet gazdálkodás szempontjából, magát a kampányfolyamatot is én bonyolítottam, én voltam a felelős a gazdálkodásért, a pénzügyekért, egyik pillanatról a másikra nem szerettem volna otthagyni bárkinek, amit teljes egészében én láttam át, ezt a folyamatot szeretném végigcsinálni„ − idézte őt a Magyar Nemzet. 

Noha állítása szerint ezekkel a pénzekkel „csont nélkül” el tudnak számolni, az elmúlt négy évben pedig „nagyon stabil alapokat sikerült összerakni„ az MSZP-ben, Tóth Bertalan bejelentette, hogy „fájdalmas lesz a következő pár nap, egy hét, le kell építenünk”.  

Hozzátette: a hálózatot meg tudják őrizni, ami gerince volt a mostani kampánynak is. Szocialista elnökségi forrásaink megkeresésünkre azt közölték, hogy a frakciólétszámmal arányosan csökken a párt alkalmazottainak, tanácsadóinak és egyéb munkatársainak a száma. Mivel 2018-ban az MSZP-nek tizenöt fős képviselői csoportja volt, most pedig tíz, a párt kollégáinak legalább egyharmadától válik meg a következő napokban - írja a lap.

Kapcsolódó írásaink

Káosz és marakodás a Gyurcsány-csapatban

ĀA kormánypártok fenntartják korábbi javaslatukat, hogy a parlamenti tisztségeket kétharmad-egyharmad arányban osszák el, annak dacára, hogy az ellenzékiek létszáma csökkent

Be nem teljesült ellenzéki jóslatok

ĀA szabadság ereje fogja megbuktatni a Fideszt – szögezte le Tóth Bertalan az utolsó ülésnapon, bőszen putyinozva, Rétvári közölte: A baloldal minden történelmileg fontos időpontban el tudja találni a hazánk számára rossz válaszokat

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom