Belföld

Zajlik az ügyészségi vizsgálat

Az MSZP pártigazgatója még nem lélegezhet fel

Mint korábban már többször megírtuk, a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmények miatt nyomoz a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaélések ügyében, amely során márciusban a nyomozók házkutatást végeztek a zuglói MSZP-s polgármestert, Horváth Csabát és az akkor még Zugló egyéni országgyűlési képviselőjét, Tóth Csabát érintően, majd gyanúsítottként hallgatták ki az országgyűlési képviselőt, akinek a mentelmi jogát felfüggesztette az országgyűlés.

Zajlik az ügyészségi vizsgálat
Márciusban a nyomozók házkutatást végeztek a zuglói MSZP-s polgármestert, Horváth Csabát érintően
Fotó: MH/Török Péter

A korrupciós ügy egyik szála Baja Ferenchez vezetett, aki Karácsony Gergely főpolgármester informatikai tanácsadójának adta ki magát, míg a másik érintett Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, aki az ügyben érintett cég munkatársa, Fuzik Zsolt vallomása szerint 2019. augusztus 6-án az V. kerületi Olimpia parkban 40 millió forint vesztegetési pénzt vett át tőle.

A vizsgálat kapcsán megkerestük a főügyészséget, hogy tervezik-e a hamarosan megalakuló új országgyűléstől a baloldali listán mandátumot szerző Molnár Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését. Az ügyészség tájékoztatása szerint az eljárás sikeres lebonyolításának érdekében, nem áll módjukban információt adni.

A befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban a főügyészség Tóth Csabával együtt, eddig négy személyt hallgatott ki gyanúsítottként.

Kapcsolódó írásaink