Belföld

A károgóknak üzen a Jobbik elnöke

Azoknak a "károgóknak" üzent Facebook-oldalán Jakab Péter, akik a baloldal választási vereségét követően a Jobbik szavazóit keresik.

A károgóknak üzen a Jobbik elnöke
A párt mélyrepülése Jakab Péter elnökségével kezdődött
Fotó: MH/Török Péter

A Jobbik elnöke közzétette a Nemzeti Választási Bizottság adatait arra vonatkozóan, hogy az egyes ellenzéki pártok ennyi szavazatot hoztak április 3-án, amiből az derül ki, hogy a Jakab vezette párt 489 ezer szavazatot kapott. A pártelnök ezt annak ellenére elegendőnek tartja, hogy a 2018-as parlamenti választásokon a Jobbik listája több mint egymillió voksot zsebelt be.

Objektum doboz

Jakab posztjára kommentben reagált Hont András publicista is: „Az ön- és közhülyítésnek vannak különböző fokozatai, azt hiszem, ez überelhetetlen. A fenti grafikon azt mutatja, hogy azok a jelöltek, akik eredetileg egyik vagy másik párthoz tartoztak, azok jelölő pártjuk szerint mennyit kaptak összesen. Mivel a DK-nak volt a legtöbb jelöltje (köszönhetően pl a Jobbikkal kötött ízléses paktumnak), a dékások szerezték a legtöbb szavazatot, és mivel az LMP-sek indultak közös ellenzéki jelöltként a legkevesebben, ők kapták a legkevesebbet”.

Hont azonban nem érte be ennyivel: „Mutatnék azonban mást, ha már a Jobbik nagyszerű erdeményét akarja látni valaki. Néhány olyan jelölt eredménye, akik négy éve csak Jobbik támogatással indultak, és most a teljes ellenzék jelöltjeként. Mindegyik KEVESEBB szavazatot kapott, mint tisztán jobbikosként. Ilyenkor a hibás stratégiáért kultúrhelyeken vállalni szokás a felelősséget”.

Kapcsolódó írásaink

Mandátumkeringő a baloldalon

ĀBár a megbízólevelek ünnepélyes átadásáról tüntetőleg távol maradt a baloldali képviselők jelentős része, a háttérben azért nagy csata zajlik a lefitymált mandátumokért