Belföld

Sunnyognak az ellenzéki politikusok Z. Kárpát Dániel karlendítése kapcsán

Sunnyognak a baloldali politikusok Z. Kárpát Dániel karlendítős videója kapcsán. Még hétvégén látott napvilágot egy felvétel a Jobbik alelnökéről, amin félreérthetetlenül náci karlendítést csinál, majd elmosolyodik.

Sunnyognak az ellenzéki politikusok Z. Kárpát Dániel karlendítése kapcsán
Z. Kárpát Dániel az Országgyűlésben
Fotó: MH

Márki-Zay Péter megszólalt az ügy kapcsán, és mint mondta, elfogadja a Jobbik közleményét, miszerint Z. Kárpát Dánielben nincsen antiszemitizmus.

A régi Jobbik új palackban címmel jelent meg egy írás a Jewish Voice című amerikai zsidó lap online felületén, amelynek szerzője a Jobbik antiszemitizmusával foglalkozik, hívta fel rá a figyelmet az Index. Mint írják, a cikket jegyző Kertész Martin azt kifogásolja, hogy a baloldal közös listájának 10. helyén egy antiszemita nézeteket valló politikus, Z. Kárpát Dániel szerepel. Állítása alátámasztására a szerző egy olyan videót is beágyazott a cikkbe, amelyen a Jobbik alelnöke jól láthatóan náci karlendítést végez, majd nevetni kezd.

Objektum doboz

A Mediaworks Hírcentrum a baloldal március 15-i eseményén kérdezte a baloldal politikusait a témával kapcsolatban, akik szinte menekültek a válaszadás elől.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink