Belföld

Anonymus üzent és arra készül, hogy mattot adjon a baloldalnak

Egy ismeretlen e-mail címről újabb videót kapott a Mediaworks Hírcentrumának szerkesztősége, a feladó pedig nem más, mint Anonymus volt. Az álarcos alak további leleplezéseket ígér, ezúttal a fővárosi kerületekben serénykedő politikusokat veszi célba.

Anonymus üzent és arra készül, hogy mattot adjon a baloldalnak
További leleplezéseket ígér az álarcos alak
Fotó: Mediaworks Hírcentrum

Elhihetitek, itt is lehet érdekes dolgokat találni. Izgalmas napok elé nézünk – fogalmazott sejtelmesen.

Azt egyelőre nem tudni, hogy személy szerint kik kerülnek majd az álarcos figura célkeresztjébe, de vélhetően kerületi korrupcióról lesz szó.

Objektum doboz

Anonymus eddig két üggyel jelentkezett, először tavaly nyáron a momentumos Cseh Katalin családi cége köré szervezett hálózatot leplezte le, másodszor pedig múlt év végén a fővárosban működtetett „jutalékos rendszer” működését mutatta be. Ezekről lapunk is részletesen, folyamatosan beszámolt.

A momentumos politikus családjához köthető Pannónia Nyomda Kft. is tagja annak a cégcsoportnak, amely hologramtechnológiai fejlesztésekkel házalva, szisztematikusan összejátszva, gyanús körülmények között mintegy 4,8 milliárd forintnyi uniós pályázatot nyert el.

Az ügyben jelenleg költségvetési csalás miatt zajlik a nyomozás. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) számos helyszínen, összehangoltan tartott házkutatásokat, amelyek során fiktív számlákat is lefoglaltak. A bűnszervezet működését gyanító Gazdasági Versenyhivatal pedig helyszíni kutatással egybekötött versenyfelügyeleti eljárást indított a céghálózat tevékenysége miatt. A történtek az OLAF érdeklődését is felkeltették, hiszen az Európai Csalás Elleni Hivatal ugyancsak vizsgálódik az ügyben.

Az Városháza-gate néven elhíresült botrányban pedig az Anonymus által tavaly nyilvánosságra hozott hanganyagokból azokról az egyeztetésekről derültek ki részletek, amelyekben a Városházát – Berki Zsolt, Gansperger Gyula baloldali üzletember és Bajnai Gordon volt kormányfő közreműködésével – orosz befektetőknek próbálták meg eladni. Később kiderült, hogy Berkin keresztül olasz üzleti köröknek is felajánlották az ingatlant. Az 1-es számú tanú pedig egyértelművé tette, hogy rajta keresztül amerikaiaknak kínálták a Városházát, de egy üzleti megbeszélésen az izraeliek is részt vettek.

Vagyis egyértelműen kijelenthető, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolton keresztül gyakorlatilag minden követ megmozgatott, hogy vevőt találjon Budapest egyik legértékesebb ingatlanára, ráadásul úgy, hogy az üzlet után hatalmas összeget, hozzávetőlegesen négymilliárd forintnyi kenőpénzt osztottak volna vissza. 

A botrány kirobbanását követően számos feljelentés született, a rendőrség befolyással üzérkedés, hűtlen kezelés, csalás, hivatali visszaélés, vesztegetés és vesztegetés elfogadása gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Kapcsolódó írásaink

Egy politikai analfabéta

Ā„Azt mondja, ő fog vezetni egy hatpárti szövetséget, amihez csatlakozik hetedikként az ő mozgalma, de egy nyolcadik pártot akar alapítani”