Belföld

Viharfelhők gyülekeznek Cseh Katalinék felett

Budai Gyula bejelentését követően a Közbeszerzési Hatóság vizsgálatot indított a Cseh Katalinék köré szerveződött cégek gyanús ügyletei miatt – erről a fideszes politikus tájékoztatott a Facebook-oldalán.

Viharfelhők gyülekeznek Cseh Katalinék felett
Újabb vizsgálat indult a momentumos EP-képviselő ellen
Fotó: MH/Purger Tamás

Mint köztudott, a momentumos politikus családjához köthető Pannónia Nyomda Kft. is tagja annak a cégcsoportnak, amely hologramtechnológiai fejlesztésekkel házalva, szisztematikusan összejátszva, gyanús körülmények között mintegy 4,8 milliárd forintnyi uniós pályázatot nyert el.

Az országgyűlési képviselő három pályázatra hívta fel a Közbeszerzési Hatóság figyelmét. Mindhárom esetben felbukkant egy rejtélyes cseh gazdasági társaság, nevezetesen a Bergman and Mülstein Printing and Packaging machines s.r.o. A prágai székhelyű cég két alkalommal szerződött hologramnyomtató beszerzésére a Holotech Hungary vizuáltechnológiai fejlesztő és gyártó kft.-vel, egyszer pedig a mondat nyomdaipari és szolgáltató kft.-vel

Objektum doboz

Budai Gyula bejelentése azzal lehet összefüggésben, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói a közelmúltban tovább bővítették a momentumos politikushoz is kapcsolható céghálót.

A NAV szerint éppen a már említett cseh vállalkozás közbeiktatásával körbeszámlázás történhetett, méghozzá éppen a Holotech Hungary és a Mondat Kft. közreműködésével.

Kapcsolódó írásaink

Magyarázni próbálja a magyarázhatatlant

ĀEgy normális politikai közösségben itt ér véget egy karrier – állapította meg Hollik. Dobrev egyetlen olyan fotót sem osztott meg a hétvégén, amelyen kormányfőjelöltjükkel szerepel