Belföld

Árulásnak tartja a kárpátaljai magyarok megvédését Márki-Zay

Márki-Zay az utóbbi napokban bizonyította: a háborús krízis sem inti meggondoltságra, képtelen felelősen viselkedni, inkább csúcsra járatja botránykommunikációját.

Árulásnak tartja a kárpátaljai magyarok megvédését Márki-Zay
Márki-Zay a tüntetésen is azt állította, hazugságokat terjesztenek róla, viszont egy német lapnak megerősítette, szállítana fegyvert Ukrajnának
Fotó: MH/Purger Tamás

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöltje belesodorná a háborús kofliktusba Magyarországot, már nem először beszélt arról, hogy fegyvereket küldene, sőt magyar katonákat vezényelne a hadszíntérre.

De nem csupán veszélyezteti a magyarok biztonságát, bűnbakot is az országhatárokon belül keres.

Márki-Zay kedden a ATV Egyenes Beszéd című műsorában adott interjút, ahol a miniszterelnököt támadta azzal kapcsolatban, hogy hazánk nem enged át fegyverszállítányokat.

Arra a kérdésre, hogy jó döntés-e az, hogy a kormány nem engedi Magyarországon át ezeket a fegyvereket, úgy fogalmazott, szerinte ez árulás.

Az is egy árulás, azért azt szögezzük le, hogy amikor Szerbiába kellett orosz fegyvereket átengedni, akkor Orbán átengedte őket. Most pedig azzal a hazugsággal jön, hogy az Európai Unió fegyvereit majd a magyarok ellen használják. Könyörgöm! Milyen logika ez? - teszi fel a kérdést a baloldali jelölt, aki szemlátomást semmit sem fog fel a háborús konfliktus veszélyéből.

Kárpátalján magyarok élnek, és egyetlen olyan lépést sem támogathatunk, amely veszélyezteti az ő biztonságukat - indokolta korábban ezt a döntést Orbán Viktor miniszterelnök. A baloldalnak ezek szerint nem fontos a határon túli magyarok biztonsága. Erre utal az is, hogy nemrég Márki-Zay gyalázta a háború elől menekülő kárpátaljai embereket.

Különösen emlékezetes korábbi botrányos kijelentése, miszerint „Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy Ukrajnában most háború van és emberek halnak meg.” Ezt azzal próbálta alátámasztani, hogy ha a miniszterelnök „nem akadályozza Ukrajna NATO-közeledését, akkor ez a háború ki sem tört volna.”

Csakhogy eddig fel sem merült komolyan Ukrajna tagsága, a 2008-as bukaresti csúcstalálkozó zárónyilatkozata csupán azt mondta ki, hogy „egy nap a NATO tagja lesz”, és azóta is csupán valamikori lehetőségként beszélnek az állam csatlakozásáról. Vagyis a baloldal jelöltje ebben a kérdésben is hazudott, vagy csak nemzetközi politikai járatlanságát bizonyította, hiszen a magyar miniszterelnök nem akadályozhatott meg egy olyan folyamatot, ami nem is létezik.

Az egyetlen járható út Magyarország számára, hogy kimaradunk a háborúból, ameddig csak lehet – mondta el Földi László titkosszolgálati szakértő, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumának elnöke is lapunknak a Faktumban. A vele készült adást itt hallgathatja meg!

Kapcsolódó írásaink

A baloldal elzárná az orosz gázt

ĀKocsis-Cake Olivio: ​​​​​Ezt a forrást el kell tekerni, el kell zárni, mert addig lesz pénzük háborúzni, és lesz pénzük egy független országot megtámadni

Magyarország is célpont lehet

ĀAz egyetlen járható út hazánk számára, hogy kimaradunk a háborúból, ameddig csak lehet – mondta Földi László titkosszolgálati szakértő a Faktumban