Belföld

Az elsöprő többség elutasítja Márki-Zay fegyverszállítási ötletelését

Tíz emberből kilenc elutasítja Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt elképzelését arról, hogy Magyarország fegyvert és katonákat küldjön Ukrajnába, derül ki az Optimusz Direkt Marketing Kft. által végzett telefonos felmérés eredményeiből., amely arra kereste a választ, hogy a megkérdezettek egyetértenek-e Márki-Zay Péter javaslatával, miszerint Magyarországnak katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába.

Az elsöprő többség elutasítja Márki-Zay fegyverszállítási ötletelését
Az elsöprő többség elutasítja Márki-Zay fegyverszállítási ötletelését
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A 97 262 válaszadóból az elsöprő többség (90,58 százalék) nem osztotta a baloldali miniszterelnök-jelölt álláspontját, és csupán 9,42 százaléka értett egyet Márki-Zay Péterrel, derül ki a Mediaworks által megrendelt telefonos kutatásból, amelyet február 24. és március 5. között végzett el a kutatással megbízott cég.

Ismert, hogy a baloldali kormányfőjelölt a kampány utóbbi heteiben többször is támogatta az Ukrajnába történő fegyverszállítást. Márki-Zay előbb Gulyás Márton baloldali aktivista YouTube-csatornáján, a Partizánon ismerte el a háború kirobbanásakor, hogy kérésre fegyvert és katonákat küldene észak-keleti szomszédunkba. Később megváltoztatta álláspontját, és a rá jellemző módon vehemensen tagadta, hogy korábban fegyvert és katonákat is küldött volna a háborús övezetbe.

Márki-Zay Péter legutóbbi, nyíregyházi fórumán azonban ismét a fegyverszállítások fontosságát hangsúlyozta és a közönség előtt Orbán Viktor politikáját bírálta, aki nem engedte át a fegyverszállítmányokat hazánkon. A baloldal jelöltje mindezt egyenesen árulásnak nevezte, és vitatta a magyar kormány álláspontját, hogy a fegyverszállítások célponttá tennék Magyarországot. Mint ismert néhány napja Putyin, orosz elnök arra szólította fel az Ukrajnával szomszédos országokat, hogy „ne fokozzák a feszültséget”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom