Belföld

Felelőtlen baloldali követelések

Márki-Zay felszólította a fiatalokat: „javítsák meg” fideszes édesanyjukat és nagymamájukat, megtévesztett rokonaikat, ha pedig nem sikerül, ne engedjék őket szavazni

Az ukrajnai fegyverszállítás mellett a Paks 2 beruházás leállítását követeli a baloldal, Cseh Katalin szerint Márki-Zay Péter „nagyon egyértelműen megígérte”, hogy ez meg is történne kormányváltás esetén – mit sem törődve azzal, hogy így a családok rezsije a négyszeresére emelkedne.

Felelőtlen baloldali követelések
Újabb tüntetés, folytatódó uszítás, mérsékelt érdeklődés mellett
Fotó: MH

Tovább hazaárulózta a magyar miniszterelnököt a hétvégén is Márki-Zay Péter, amiért nem szállítunk fegyvereket Ukrajnának. Debrecenben, Magyarország második legnagyobb városában sem voltak pár száznál többen kíváncsiak a szombati kampányrendezvényre, amelyen a baloldal kormányfőjelöltje egészen elképesztő módon azt fejtegette, Orbán Viktor „nem védi meg az ukrajnai magyarokat, mert a fegyverek az ukrajnai magyaroknak és ukrajnai ukránoknak mennének”. Vagyis képtelen belátni a verbális ámokfutást folytató ellenzéki politikus, hogy éppen egy ilyen döntés sodorná bele hazánkat a háborús konfliktusba.

A fórumon Márki-Zay megdöbbentő hazugságokat hadart, azt állította például, hogy Orbán „elszigetelődött nemzetközileg, páriasorba taszították”, illetve, hogy az Európai Unió már nem ad több támogatást hazánknak, majd eljutott egészen oda, hogy azok a szavazatok, amelyeket nem az ellenzéki összefogás listájára adnak le, „Putyint tartják hatalmon” (?). A „szeretet forradalmát” hirdető politikus emellett azzal biztatta az „elszámoltatásra” vágyó híveit, hogy a kormányváltás után nemcsak az „újkori vérbírák és újkori propagandisták”, illetve a fideszes politikusok, hanem „összes családtagjuk” is „egész életükben szégyenkezhet” – mindez nem sok empátiára és keresztényi szeretetre vall a hétgyermekes családapától…

Végül kijelentette: „A fiatalok felelőssége mindennél nagyobb, mert ők tudják csak meggyőzni a fideszes édesanyjukat és nagymamájukat és nagyszüleiket, nekik kell meggyőzniük a ma még a Fideszre szavazó, megtévesztett rokonaikat. Ha nem lehet őket megváltoztatni, megjavítani (sic!), akkor maradjanak otthon” – vagyis Márki-Zay családon belüli agitációra szólította fel az ifjakat, és úgy gondolja, ennek sikertelensége esetén az a megoldás, hogy ne engedjék részt venni az országgyűlési választáson a hozzátartozóikat.

A fegyverszállítás mellett a baloldal másik követelése a Paks 2 beruházás leállítása. A Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin nemrég az ATV-nek azzal dicsekedett, hogy az Európai Parlament ukrajnai háborúval kapcsolatos határozatának végső szövegébe momentumos javaslatra került be Paks 2 szankcionálása. „Aki azt szeretné, hogy Magyarország leállítsa Paks 2 beruházását, az szavazzon a baloldalra. (…) Márki-Zay Péter ezt nagyon egyértelműen megígérte” – jelentette ki Cseh Katalin.

A Mediaworks Hírcentrum felidézte az innovációs tárca számításait, amelyek szerint ha a paksi atomerőmű által megtermelt villamos energiát hazánk a szabadpiacról szerezné be, akkor a családok rezsije a négyszeresére emelkedne. Egy család éves, 92 147 forintos költsége 356 693 forintra nőne. A Paks 2 projektért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János a Századvég szakmai rendezvényén közölte: ha nem építjük meg a két új paksi blokkot, úgy járunk, mint Németország, ahol a villamos energia mára a magyarországinak az ötszöröse.

Az MTVA székházánál tartott tüntetést tegnap délután szerény részvétel mellett a baloldal, felvonultatva a 2018 decemberi „ostrom” főszereplőit – Hadházy Ákost, Szél Bernadettet, Szabó Tímeát, Varju Lászlót –, de színpadra lépett a kamudiplomás Hajnal Miklós is. A vezérszónok természetesen Márki-Zay Péter volt. Talán nem mindenki emlékszik rá, de a hódmezővásárhelyi polgármester beszédet mondott a négy évvel ezelőtti eseményen is, és sok más mellett már akkor is arról értekezett, hogy „ami ezt a hatalmat életben tartja, azok a megtévesztett, hazugságokkal etetett vidéki emberek”.

Igazi kormányváltó hangulat van – állapította meg Márki-Zay a néhány száz fős tüntetésen, ahol beszélt „agymosott tömegekről”, a kormány által befolyásolt „szerencsétlenekről”, és közölte, „nem lesz szabad választás”, mert akkor „maximum húsz százalékot kapna a Fidesz”, tehát előre bejelentette, hogy nem fogják elfogadni a választás eredményét.

Kapcsolódó írásaink

Márki-Zay álhíreket gyárt és terjeszt

ĀA baloldal miniszterelnök-jelöltje számos fórumon hazugságnak nevezte, hogy magyar fiatalokat akarna háborús zónába küldeni, miközben ezt többször is kijelentette

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom