Belföld

„A baloldal fejezze be a felelőtlen viselkedést!”

„Arra kérjük a baloldalt, fejezze be a felelőtlen viselkedést” - reagált a Fidesz hétfőn Vadai Ágnesnek (DK), az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága elnökének kijelentéseire.

„A baloldal fejezze be a felelőtlen viselkedést!”
Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A DK frakcióvezető-helyettese előzőleg közölte, hogy a honvédelmi és rendészeti bizottságának azonnali összehívását kezdeményezik ellenzéki képviselők a szakminiszter hétvégén tett kijelentései után. Vadai Ágnes szerint Benkő Tibor honvédelmi miniszter egy lakossági fórumon „meglehetősen furcsa, ellentmondásos és a miniszterelnököt meghazudtoló” kijelentéseket tett.

A Fidesz erre úgy reagált, hogy a baloldal és annak miniszterelnök-jelöltje először azt akarta, hogy „küldjünk magyar katonákat és fegyvereket Ukrajnába”. Aztán azt akarták, hogy „zárjuk el a magyar lakosságtól a gázt és az áramot”. Most pedig kizárólag a saját kampányérdekeik miatt szándékosan félelmet akarnak kelteni az emberekben és támadják a magyar honvédelem irányítását - fogalmaztak.

Hangsúlyozták, hogy a háború Ukrajnában zajlik, Magyarország nem részese a háborúnak, és a baloldallal szemben a kormány nem is akarja, hogy részese legyen a háborúnak.

„A nemzeti kormány által megerősített Magyar Honvédség őrzi a határt és segíti a menekülteket. Ismét arra kérjük a baloldalt, fejezze be a felelőtlen viselkedést!” - áll a Fidesz reagálásában.

Kapcsolódó írásaink

Példaértékű a menekültek segítése

ĀSzentkirályi Alexandra: Felemelő élmény látni, ahogy a magyarok egy emberként mozdultak meg, és segítik a háború elől menekülőket - Műtétekhez szükséges egyszer használatos eszközökkel segíti ukrajnai kórházak működését a Debreceni Egyetem