Belföld

Veszélyes balos őrültségek

Szélsőséges ukrán nacionalista csoportok szembefordíthatják fegyvereiket az országukban élő magyarokkal, minden bolond nyilatkozat csak olaj a tűzre

Gyurcsányék vagy tényleg nem értik, mi az összefüggés, vagy pontosan értik, de bármit és bárkinek az életét kockára teszik, csak hogy Orbán Viktort támadhassák – írta Kocsis Máté.

Veszélyes balos őrültségek
Márki-Zay Péter nap mint nap már megcáfolt álhíreket posztol, és hazug kijelentéseket tesz
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A baloldaliak képtelenek leállni a rosszabbnál rosszabb ötleteikkel – állapította meg közösségi oldalán tegnap Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető. Felidézte: pár napja Márki-Zay Péter magyar katonákat és fegyvereket akart küldeni a háborúba, aztán sértegette a kárpátaljai magyarokat, majd az a „dermesztő javaslatuk támadt”, hogy Magyarország szankcióként zárja el a gázvezetékeit. „Nem lehetne inkább, hogy a Gyurcsány-csapat egy kicsit csendben maradjon?” – vetette fel Kocsis. Leszögezte: amikor a szomszédos országban háború dúl, „a szokásos őrültségeik már egyáltalán nem szórakoztatóak, hanem kifejezetten veszélyesek”.

Kitért arra is: „Ennek az országnak van egy korábbi miniszterelnöke, aki egy átlagos hétköznapon 12:56-kor már olyan állapotban van, hogy nem érti, miért mondja azt a mostani miniszterelnök, hogy az Ukrajnába szállított fegyverek akár a kárpátaljai magyarok ellen is fordulhatnak. Ha a legújabb bábja, bizonyos Márki-Zay, egy kis politikai hasznot várva azt mondogatja, hogy a kárpátaljai magyarok alapvetően oroszbarátok, meg azt, hogy a magyar miniszterelnök egyszemélyben felelős az ukrán–orosz háború kirobbanásáért, akkor bizony egyes szélsőséges ukrán nacionalista csoportok szembefordíthatják a fegyvereiket az országukban élő magyarokkal” – fejtette ki Kocsis.

Szerinte Gyurcsányék vagy tényleg nem értik, mi az összefüggés, vagy értik, de bármit és bárkinek az életét kockára teszik, csak hogy Orbán Viktort támadhassák. „Ezért kérjük őket nap mint nap arra, legalább most ne beszéljenek őrültségeket, mert Magyarországnak ki kell maradnia ebből a konfliktusból, és minden bolond nyilatkozat csak olaj a tűzre” – hangsúlyozta.

Kocsis Máté: Nem lehetne inkább, hogy a Gyurcsány-csapat egy kicsit csendben maradjon?
Kocsis Máté: Nem lehetne inkább, hogy a Gyurcsány-csapat egy kicsit csendben maradjon?
Fotó: MH

Amint arról beszámoltunk, a baloldal miniszterelnök-jelöltje szerdán a záhonyi vasútállomásról jelentkezett be helyi baloldali politikusok körében, és ezúttal is számtalan hazugság elhangzott, például hogy „kormánypárti politikus még nem hozott semmit, csak látszatintézkedések vannak”, illetve „az állam semmilyen segítséget nem ad a kárpátaljai menekülteknek”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszul egy videóösszeállítást tett közzé, amin az állami segítségnyújtást, illetve kormánypárti politikusok akcióit dokumentálja, hiszen nagyon sokan vittek már közülük segélycsomagot a menekülteknek, Dömötör Csabán kívül többek közt Varga Judit, Németh Szilárd, Hollik István, Nacsa Lőrinc és Rétvári Bence is.

Kapcsolódó írásaink

A baloldal elzárná az orosz gázt

ĀKocsis-Cake Olivio: ​​​​​Ezt a forrást el kell tekerni, el kell zárni, mert addig lesz pénzük háborúzni, és lesz pénzük egy független országot megtámadni