Belföld

„Karácsony Gergely a baloldali korrupció arca”

Karácsony Gergely főpolgármester a baloldali korrupció arca Magyarországon, de különösen Budapesten - jelentette ki a Volner Párt elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

„Karácsony Gergely a baloldali korrupció arca”
Horváth Csaba és Karácsony Gergely
Fotó: MH/Purger Tamás

„Mindenhol, ahol Karácsony Gergely vezető beosztást látott el önkormányzatoknál, a baloldali korrupció ott virágzott a legerőteljesebben” - mondta Volner János.

Hozzátette, Zuglóban Karácsony polgármestersége idején alakult ki a legerősebb parkolási maffia Budapesten, aztán a fővárosban pedig a főpolgármestersége idején ütötte fel a fejét az „a jutalékos rendszerben működő baloldali maffia”, amely még a Városháza műemlék épületét is megpróbálta eladni.

A független országgyűlési képviselő szerint minden esetben elmondható, hogy „a korrupt baloldali maffiahálózatok Karácsony Gergely ártatlannak tűnő arcával próbálták ezeket a kőkemény gazdasági bűncselekményeket eltitkolni a közvélemény elől. Azért, mert úgy gondolták, hogy Karácsony Gergely van annyira teszetosza, hogy az emberek nem feltételezik róla, hogy ilyen kemény gazdasági maffiaszervezetek állnak az általa vezetett szervezeteknél mögötte”.

Felidézte: egy 2019-ben napvilágra került felvételen Karácsony Gergely arról beszél, hogy Horváth Csaba, aki őt követte a zuglói polgármesteri poszton, „nem annyira hülye, hogy börtönbe menjen”. Vagyis azt feltételezte, hogy a baloldali gazdasági érdekcsoportok lesznek annyira ravaszok, hogy ne bukjanak le. Ez azt jelenti: pontosan tudta, hogy „kőkemény gazdasági maffia” működik Zuglóban, majd a fővárosnál - értékelt Volner János.

Ebben a helyzetben továbbra is várja a nyomozó hatóság válaszát arra, hogy mikor hallgatják meg, vonják kérdőre Karácsony Gergelyt az ügyben - fűzte hozzá a pártelnök, aki azt mondta, 2017-ben megtett feljelentése nyomán ötéves megfeszített munkája érett be azzal, hogy a nyomozóhatóság leleplezte a „baloldali zuglói parkolási maffiát”.

A nyomozásból ugyanis kiderült, hogy 2016 áprilisától az év végéig 492 millió forint kár érte a „baloldali bűnszervezet” miatt Zuglót - jegyezte meg Volner János.

Kapcsolódó írásaink

Sötét ügyek Zuglóban

ĀLehetséges, hogy Karácsony Gergely tévedett, amikor azt mondta Horváth Csabáról: neki „legalább annyi esze van, hogy tudja, mi az, amiért börtönbe lehet menni”