Belföld

Volner Párt: A nyomozók vonják kérdőre Karácsony Gergelyt

A Volner Párt azt kéri a nyomozó hatóságtól, hogy hallgassa meg és vonja kérdőre Karácsony Gergely főpolgármestert a zuglói parkolási korrupció ügyében - jelentette ki a párt elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Volner Párt: A nyomozók vonják kérdőre Karácsony Gergelyt
Karácsony Gergely főpolgármester
Fotó: MH / Török Péter

Volner János azzal indokolta pártja kérését, hogy a parkolás üzemeltetéséről szóló önkormányzati döntés idején Karácsony Gergely volt Zugló polgármestere, és szavazatával nem utasította el a cég megbízásáról szóló határozatot. Sőt, utóbb a baloldali sajtónak bevallotta, tudott arról, hogy ez egy korrupciós ügy - tette hozzá.

A politikus azt mondta, hogy Karácsony Gergely polgármestersége idején a zuglói embereket több száz millió forinttal károsította meg a baloldal által működtetett „parkolási maffia”. Továbbá szerinte négy vezető szocialista politikus érintett az ügyben, akik a nyomozás adatai szerint pénzt fogadtak el a parkolást üzemeltető cégtől.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNYI) aradai szerint 2017-ben 492 millió forintnyi kárt okozott ez a „parkolási maffia” Zuglónak, 2018-ban pedig közel 300 millió forinttal rövidítette meg a kerület költségvetését - fűzte hozzá Volner János, aki szerint ebben a helyzetben Karácsony Gergelynek „életében először felelősséget kell vállalnia a tetteiért”.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a zuglói parkolási botrányban a „baloldali fake news sajtó”, elsősorban a telex.hu és a 444.hu mindent elkövetett azért, hogy a parkolási botrányt fideszes politikusok „nyakába varrja”. A nyomozás viszont egyértelművé tette, hogy fideszes politikus nem érintettje a botránynak - mondta.

Emlékeztetett arra, hogy ő derítette fel az ügyet, és a feljelentése alapján rendelte el a Nemzeti Nyomozó Iroda az ügyben a vizsgálatot.

Kérdésre válaszolva Volner János úgy értékelt, hogy a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, a baloldal zuglói képviselőjelöltje csak látszólag küzd a korrupció ellen és „mindent elkövet, hogy takargassa a baloldali korrupciót”.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom