Belföld

Igazságügyi szakértők vizsgálódnak a Városháza-ügyben

Igazságügyi szakértők vizsgálják a titokzatos Anonymous által a nyomozó hatóságnak átadott hangfelvételek tartalmát.

Igazságügyi szakértők vizsgálódnak a Városháza-ügyben
A Városháza épülete
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Magyar Nemzet értesülését megerősítette Budai Gyula országgyűlési képviselő is, aki az egyik feljelentő a Városháza eladásával kapcsolatos ügyben. 

Ahogy arról korábban mi is több alkalommal írtunk, a Városházát Berki Zsolt, Gansperger Gyula baloldali üzletember és Bajnai Gordon volt kormányfő közreműködésével orosz befektetőknek próbálták meg eladni. Később kiderült, hogy Berkin keresztül olasz üzleti köröknek is felajánlották az ingatlant.

Amint azzal szintén foglalkoztunk, a már kihallgatott 1-es számú tanú egyértelművé tette, hogy rajta keresztül amerikaiaknak is kínálták a Városházát, de egy üzleti megbeszélésen izraeliek is részt vettek.

Egyértelműen kijelenthető, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolton keresztül minden követ megmozgatott, hogy vevőt találjon Budapest egyik legértékesebb ingatlanára, ráadásul úgy, hogy az üzlet után mintegy négymilliárd forintnyi kenőpénz visszaosztásáról is szó esett.

A botrány kirobbanását követően összesen tizennégy feljelentés született, a Nemzeti Nyomozó Iroda befolyással üzérkedés, hűtlen kezelés, csalás, hivatali visszaélés, vesztegetés és vesztegetés elfogadása gyanúja miatt nyomoz.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom