Belföld

Alattomos uszítás hazugságokkal és újabb tüntetés

„Márki-Zay zagyvasága egy ilyen éles helyzetben óriási kockázat Magyarország biztonságára nézve”

A kárpátaljai menekültek ellen hangolja az ellenzékieket a baloldal miniszterelnök-jelöltje, mondván, fideszes szavazók érkeznek. Ismerős ez a hozzáállás, Gyurcsányék 2004-ben is aljas kampányt folytattak a külhoni magyarok ellen.

Alattomos uszítás hazugságokkal és újabb tüntetés
Gyurcsányban fel sem merült, hogy „elkösse a hajót Moszkvától”
Fotó: MTI/Fotószerkesztőség

Esze ágában sincs Márki-Zay Péternek visszavenni a felelőtlen uszításból, sőt ma estére tüntetést hirdetett Putyin, takarodj! címmel. Amint arról beszámoltunk, vasárnap este kijelentette: „Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában, és emberek halnak meg.” Deák Dániel politológus úgy értékelt: Márki-Zay dühből ismét a konfliktust, a céltalan provokációt, a nyilvánvaló valótlanságok kiabálását választotta, zagyvasága egy ilyen éles helyzetben óriási kockázat Magyarország biztonsága számára.

A baloldal kormányfőjelöltje szokásos élő bejelentkezésében a kárpátaljai menekültekről azt mondta: „Míg korábban át kellett jönniük a határon, aznap és a lakhatatlan ingatlanba bejelentkezett kétszáz egyikeként leadták a szavazatukat a Fideszre. Most nem kell átjönni, mert már itt vannak. Tehát hogy azok, akik átjöttek hatvanezren, azok jelentős része szerintem magyar szavazópolgár, tehát ők valamivel könnyebben fognak tudni szavazni.

Ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar inkább oroszpárti lehetett... a Fidesznek azért lesz támogatottsága közöttük.” Márki-Zaytól egyébként sem áll távol az Ukrajnából érkezőkkel kapcsolatos hangulatkeltés: megírtuk, hogy már a múlt pénteki hódmezővásárhelyi rendezvényén párhuzamba állították a mostani menekülteket a 2015-ös migránshullámmal. Mindezek után nem csoda, hogy – amint azt Facebook-oldalán is egyre többen a szemére vetik – nem látogat el a keleti határra, inkább álhíreket posztol és tüntetéseket szervez.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint elképesztő érzéketlenségről tanúskodik Márki-Zay Péter fejtegetése. „A baloldal miniszterelnök-jelöltjének nyilvánvalóan nehéz felfogni, hogy mivel jár egy háború. Ezeknek az embereknek el kellett hagyniuk az otthonaikat, felégetik az országot, besorozzák a férfiakat egy értelmetlen vérontásba, és Márki-Zay azzal foglalkozik, hogy hova szavaznak, miközben fegyvereket vagy akár magyar katonákat is küldene Ukrajnába.

Magyarországnak most stratégiai higgadtságra és megfontolt politikára van szüksége, a mi érdekünk a béke, a baloldal pedig Márki-Zayostul, Gyurcsányostul jobban tenné, ha leállnának a felelőtlen, veszélyes kijelentésekkel” – figyelmeztetett a fideszes politikus.

Nem feledhető, hogy Márki-Zay főnöke, Gyurcsány Ferenc a 2004. december 5-i népszavazás előtt, miniszterelnökként példátlanul aljas kampányt folytatott azért, hogy a külhoni magyarok ne kaphassák meg a kettős állampolgárságot. Ekkor a baloldal olyan szólamokat terjesztett, mint hogy „Ne fizessünk havi húszezer forintot családunk pénzéből!”, „Ne fizessünk mások helyett adót, nyugdíjat!”, „Ne fizessünk állásunkkal az olcsó, határon túli munkavállalók miatt!”, „Ne fizessünk álmainkkal, mert nehezedik a lakáshelyzet!”, „A kettős állampolgárság a határon túliak számára nem megoldás, viszont az országnak és nekünk jelentős teher.”

Kör-e-mailekben hazudtak arról, hogy a magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok a családi pótlék, a gyes, a gyed, az anyasági támogatás, a közgyógyellátás mellett tizenötféle segélyt vagy támogatást kaphatnak, illetve hogy az államnak pluszköltséggel jár, ha a határon túli magyar diákok tömegesen jönnek magyarországi egyetemekre tanulni.

Gyurcsány – aki miniszterelnöksége alatt, sőt utána is bizonyítottan baráti viszonyt ápolt Vlagyimir Putyinnal – tegnap folytatta álszent, képmutató kommunikációját, bejegyzéseiben lekezelően próbálta kioktatni Orbán Viktort, például imigyen: „Ideje másfele, másokkal, máshogyan vitorlázni. Elkötni a hajót Moszkvától és a hozzá hasonlóktól. (...) Be kell fejezni a kalandozások újrakezdett korát. Megérkeztünk. Ezer éve. Miért olyan nehéz észrevenni?” Putyint pedig „történelmi ámokfutónak” minősítette...

Az emberéletek sem számítanak

Gyurcsány „kapitánya” összes eddigi felelőtlenségét képes volt überelni, amikor – csupán, hogy meghazudtolja a magyar kormányfőt – azt kezdte terjeszteni, hogy „magyar katonai repülő Ukrajnába szánt fegyvereket szállít”, bizonyítékként közzétett egy fotót is a gépről, amelynek megadta a pontos helyét és tételes fegyverszállítmányát, majd hazaárulónak nyilvánította Orbán Viktort, amiért szerinte „kockázatvállalást kér a magyar katonáktól”. Az ostoba és életveszélyes „tájékoztatás” még Márki-Zay követőit is megdöbbentette.

Elképesztő továbbá, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje azután sem távolította el a bejegyzést, hogy a Honvédelmi Minisztérium tudatta: a képen látható repülőgép egy nemzetközi program része, tizenkét ország közösen birtokolja a három teherszállítóból álló flottát, repülési órákat vásárolnak, ezek alatt saját céljaikra használják a gépeket, amelyek nyilvántartásba vétele hazánkban történt, ezért magyar felségjelzéssel repülnek, de a mostani szállítási feladatot nem hazánk igényelte, arra ráhatása nincs.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom