Belföld

Márki-Zay gyalázza a háború elől menekülő kárpátaljai embereket

Elképesztő gyűlöletkampányba kezdett Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje a kárpátaljai menekültekkel szemben. 

Márki-Zay gyalázza a háború elől menekülő kárpátaljai embereket
Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt
Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Az is tény, hogy míg korábban át kellett jönniük a határon, aznap és a lakhatatlan ingatlanba bejelentkezett 200 egyikeként leadták a szavazatukat a Fideszre. Most nem kell átjönni, mert már itt vannak. Tehát hogy azok, akik átjöttek 60 ezren, azok jelentős része szerintem magyar szavazópolgár, tehát ők valamivel könnyebben fognak tudni szavazni  - minderről Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje beszélt vasárnap.

Objektum doboz

Szólt arról is, hogy ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar inkább orosz párti lehetett. A Fidesznek azért lesz támogatottsága közöttük - tette hozzá.

Dömötör: Nem lehetnek annyira kampányüzemmódban, hogy ennyire sületlenséget beszéljenek

Márki-Zay vasárnapi videószeánszában két meredek dolgot is mondott – tudatta a Facebookon közzétett videójában hétfőn Dömötör Csaba államtitkár. „Egyrészt van arról megfejtése, hogy ki a felelős a háborúért és azért, hogy emberek halnak meg: természetesen Orbán Viktor. Tehát nem Putyin, nem mások, hanem a magyar miniszterelnök egy személyben. Nem lehetnek annyira kampányüzemmódban, hogy ennyire sületlenséget beszéljenek” - szögezte le Dömötör Csaba, aki hozzátette: Gyurcsány bábja itt nem állt meg, „azon is merengett, hogy azoknak, akik több tízezren, akik már itt vannak, Magyarországon, menekültként, április 3-án nem kell már átjönniük a határon, hogy a Fideszre szavazzanak, mert már itt vannak”.

„Tehát történik egy humanitárius katasztrófa, több százezren hagyják el Ukrajnát, közel hetvenezren Magyarországra menekülnek és neki az a legfontosabb kérdés, hogy ki kire fog szavazni. Nem gondoltuk, hogy tudnak újat mutatni érzéketlenségben, de úgy látszik, hogy náluk ebben sincsenek határok. Jó lenne már egy kis emberség és józan ész a politikai túloldalon” - mondta Dömötör Csaba

Objektum doboz

Márki-Zay Péter szintet lépett a felelőtlen, zagyva kijelentések terén

Márki-Zay Péter szintet lépett a felelőtlen, zagyva kijelentések terén. Azt tudta mondani, hogy: „Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában és emberek halnak meg."
Márki-Zay Péter gyakran mond vállalhatatlan mondatokat, de ez túlmegy minden határon! - véli az elemző.

Objektum doboz

Márki-Zay Péter dühből ismét a konfliktust, a céltalan provokációt, a nyilvánvaló valótlanságok kiabálását választotta. Márki-Zay Péter zagyvasága egy ilyen éles helyzetben óriási kockázat Magyarország biztonsága számára - írja Deák Dániel közösségi oldalán.

Kapcsolódó írásaink

Márki-Zay ismét a határon túli magyarokat támadja

ĀZsigmond Barna Pál: Súlyosan alkotmányellenes, a gyurcsányi boszorkánykonyha hangulatát idézi, a baloldal 2004. december 5-i gyűlöletkampányához hasonlóan ki akarja zárni a nemzetből a külhoni magyarokat