Belföld

Kovács Zoltán: Márki-Zay Péter megint hazudott

Fake news, hogy magyar katonai repülő szállítana fegyvereket Ukrajnába - tudatta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár hétfőn, leszögezve: Márki-Zay Péter megint hazudott.

Kovács Zoltán: Márki-Zay Péter megint hazudott
Tegnap együtt kampányolt Komlón Márki-Zay és Dobrev
Fotó: YouTube.com

„Magyar személyzettel, magyar területről, magyar területen keresztül, magyar repülőgép nem szállított fegyvereket Ukrajnába!” - hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: egy, a NATO keretei közötti, többnemzeti együttműködés keretében három magyar felségjelű gép lát el ezzel kapcsolatos feladatokat.

„Az együttműködés célja, hogy nemzetközi legénységgel katonai stratégiai légiszállítási képességet biztosítson a programban részt vevő országoknak. Mindegyik résztvevő nemzet a programhoz való hozzájárulásként repülési órákat vásárol, amelyek alatt a saját céljaikra használhatják a repülőgépeket. A kérdésben foglalt szállítási feladatot tehát nem Magyarország és nem a Magyar Honvédség igényelte, arra ráhatása nincs!” - hangsúlyozta Kovács Zoltán, egyúttal felszólította a baloldalt, hogy fejezze be a felelőtlen és átgondolatlan nyilatkozatokat. 

„Nem engedjük, hogy a baloldal Magyarországot belesodorja ebbe a háborúba!” - zárul az államtitkár posztja.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom